Sute de amenzi, permise suspendate și certificate de înmatriculare reținute la sfârșit de an în Timiș

Posted on ian. 3 2024 - 4:19pm by petre

În perioada 29.12.2023 – 02.01.2024 a.c., polițiștii timișeni au desfășurat acțiuni pe raza întregului județ, atât pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, prevenirea faptelor antisociale, cât și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.

Astfel, au fost legitimate în jur de 250 de persoane și au fost verificate peste 200 de vehicule.

În urma activităților desfășurate, au fost aplicate 198 de sancțiuni contravenționale.

De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 15 permise de conducere și au fost ridicate 6 certificate de înmatriculare.

În ceea ce privește creșterea gradului de siguranță rutieră, au fost testate 255 persoane cu aparatul alcooltest și 21 de persoane cu aparatul drugtest.

Totodată, au fost constatate 14 infracțiuni la regimul circulației rutiere, în perioada de referință nefiind înregistrat vreun accident rutier soldat cu persoane decedate.

În același context, vă reamintim evenimentul rutier ce a avut loc în data de 01.01.2024, în jurul orelor 23:40, în care un tânăr, în vârstă de 18 ani, a condus un autoturism pe Bulevardul Iuliu Maniu, din Timișoara, iar la intersecția cu Bulevardul Regele Carol I, a intrat în coliziune cu un tramvai, condus de un bărbat în vârstă de 54 de ani.

În urma impactului a rezultat rănirea tânărului, acesta fiind transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate.

În această perioadă polițiștii timișeni au ridicat peste 241 de articole pirotehnice și au inventariat în jur de 900 de tone de astfel de materiale, întrucât s-au identificat neconcordanțe între stocul scriptic și cel de fapt, în urma unui control efectuat la o societate comercială din județul Timiș.

De asemenea, menționăm faptul că în județul Timiș, jocurile de artificii organizate cu prilejul sărbătoririi trecerii dintre ani s-au desfășurat în condiții de siguranță.

Polițiștii timișeni continuă să rămână vigilenți asigurându-se de respectarea drepturilor fiecărui cetățean în parte.

Mulțumim cu această ocazie tuturor cetățenilor care au dat dovadă de responsabilitate, respectând regulile recomandate de către autorități, contribuind astfel la asigurarea unui mediu sigur în comunitate.

Comments

comments

About the Author