Știi să deosebești diversele tipuri de jocuri de păcănele?

Posted on ian. 16 2024 - 10:37pm by petre

Industria de iGaming s-a diversificat foarte mult în ultimul deceniu, jocurile video reprezentând o alternativă de divertisment la orice vârstă. Cei care au împlinit deja 18 ani se pot distra și la păcănele online.

Sloturile formează o industrie în sine, care atrage zilnic sute de milioane de jucători din toată lumea. Momentul cheie pentru dezvoltarea acestor jocuri a fost lansarea cazinourilor online. Treptat, companiile care dezvoltă păcănele s-au înmulțit și au devenit tot mai performante.

Totul a început cu „Liberty Bell”, la sfârșitul secolului al XIX-lea, un slot care avea trei role și un rând. S-a intrat în „epoca modernă” cu jocurile „ca la aparate”, cu fructe și șeptari, având o grilă structurată pe cinci coloane și trei rânduri. Unii provideri din prezent, precum EGT păcănele, au în portofoliu multe jocuri de acest tip.

Păcănelele clasice sunt de mai multe feluri

Oferta este, însă, mult mai diversificată. Dacă vrei ca distracția să fie la cel mai înalt nivel, este bine să cunoști tot ce există pe piață și să faci diferența între diversele tipuri de sloturi, pentru că fiecare vine la pachet cu o experiență de joc aparte.

Păcănelele cu trei coloane și un singur rând de plată, precum a fost „Liberty Bell”, se numesc clasice. De multe ori, ele au simboluri retro. În general, trebuie să obții trei de același fel pe ecran pentru ca jocul să plătească. În funcție de numărul de pictograme, poate fi mai greu sau mai ușor să se întâmple acest lucru. Tot în categoria păcănelelor clasice pot fi încadrate și cele cu trei rânduri și trei coloane, numai că în cazul lor poate varia semnificativ numărul liniilor de plată, de la 3 la 27 sau chiar mai multe.

Teoretic, toate sloturile care pot fi jucate pe internet sunt sloturi video, dar se obișnuiește să fie numite așa cele care au cinci coloane. Cea mai întâlnită structură a grilei este 5×3, care dă o mare „libertate de mișcare” dezvoltatorilor ce pot jongla cu numărul liniilor de plată. Un astfel de joc poate avea 5 linii de plată (câștigurile se formează numai pe orizontală) sau 243, în cazul sloturilor Megaways. Evident, cu cât sunt mai multe moduri de câștig, cu atât este mai probabil să dai o rotire norocoasă, însă și multiplicatorul din jocul de bază scade.

Sloturile cu funcții speciale sunt la modă

Tot mai populare sunt sloturile cu funcții speciale. O anumită combinație de pictograme (cel mai adesea minim trei Scatters) te duce într-o secvență de extra rotiri cu diverse caracteristici. Sau, aleatoriu, în timpul jocului de bază, se activează un avantaj precum plasarea unui număr de simboluri Wild pe grilă, sau deplasarea unei role după terminarea rotirii, astfel încât să renască șansele de a obține ceva.

Printre caracteristicile cele mai apreciate se numără modul colapsabil, de care beneficiază numeroase sloturi moderne. Grație lui, elementele care formează o combinație câștigătoare dispar, iar pozițiile libere sunt ocupate de altele care pot, la rândul lor, să aducă în câștig, chiar dacă nu ai „cheltuit” o nouă miză. Deseori, fiecare câștig din avalanșă favorizează și o creștere a multiplicatorului.

În funcție de grafică, sloturile pot fi retro, 3D sau animate. Fiecare are farmecul său. În ziua de astăzi, este foarte greu să găsești o păcănea despre care să spui că nu are nimic special.

Comments

comments

About the Author