Stațiunea din România care se dezvoltă în forță și atrage cei mai mulți turiști

Posted on sept. 12 2019 - 9:58pm by petre

Ani la rândul, românii au fost nevoiți să se ducă până în Ungaria pentru a se bucura de ștranduri cu apă termală, cu tobogane și piscină de calitate. Deși foarte modern amenajate, cu facilități și servicii de calitate, stațiunile maghiare totuși au totuși un handicap comun și anume faptul că toate sunt amplasate la câmpie, într-un peisaj plat și anost.

Iar în România, cu toate că se bucură de peisaje spectaculoase, după ce pe vremea comuniștilor a început criza și stațiunile balneare au fost lăsate în paragină, decenii la rând nu s-a mai învestit deloc în turism, infrastructura existentă ruinându-se.

În ultimii ani, însă, lucrurile s-au schimbat radical, turismul din România începând să renască prin investiții majore făcute de cele mai multe ori de către entități private dar și de stat, în unele locuri.

Iată că acum peisajele noastre superbe și bogăția de ape minerale naturale și termale sunt valorificate la nivel european prin construirea de Aquaparcuri moderne în cele mai cunoscute stațiuni ale țării.

În această linie se încadrează stațiunea balneară Călimănești – Căciulata de pe Valea Oltului, de lângă Mânăstirea Cozia, acolo unde acum câțica ani a fost construit un Aquapark Modern cu 11 bazine interioare și exterioare, incintă încălzită, opt tobogane exterioare, două topogane interioare, 1.400 de șezlonguri, restaurant cu autoservire și multe, multe altele.

După ce Aquaparkul Cozia, o investiție privată, a revitalizat turismul de agrement, welness și Spa din superba zonă a Văii Oltului, iată că, anul acesta a venit rândul autorităților publice să finalizeze o invetstiție a cărei idee a pornit acum 11 ani.

Este vorba despre un alt complez de tip AquaPark și agrement sportiv care a fost construit tot în staţiunea balneară Călimăneşti-Căciulata, la doar un kilometru distanță de aquaparkul Cozia.

Proiectul noului parc de agrement din localitatea de pe Valea Oltului a fost aprobat în 2008, dar construcţia a început abia în 2012, din cauza mai multor probleme birocratice, informează colegii de la Adevărul de Vâlcea.
Teoretic, complexul trebuia să fie gata în 2014, dar a fost terminat cu 5 ani de întârziere din cauza unor greşeli de proiectare, de construcţie, dar şi de intrarea în insolvenţă a constructorului. Lucrările, estimate iniţial la 8 milioane de euro, dar reduse ulterior cu 3 milioane de euro, au fost finanţate din fonduri europene neramburabile, plus o contribuţie a Consiliului Judeţean Vâlcea.

Complexul are două componente Complexul „Mirajul Oltului“ presupune două componente: un parc acvatic şi de relaxare şi un parc de agrement, cu terenuri de sport. CITEȘTE AICI  DESPRE AQUAPARK COZIA

 

Aquapark 3 Aquaoark 2 Aquaoark Aquapark tarife Aquapark Mirajul

Cele două secţiuni se află în zone distincte ale oraşului. Aqua-park-ul a fost construit în sudul staţiunii, în timp ce zona pentru sport a fost amenajată pe malul estic al Oltului, în localitatea Jiblea-Veche.

Parcul acvatic este dotat cu două piscine interioare, trei piscine exterioare, un ansamblu de tobogane cu o înălţime de 14 metri, saună, sală de fitness, zonă de cafenea, vestiare şi grupuri sanitare. Piscinele sunt cu apă dulce şi termală. Parcul de agrement şi sport din zona Jiblea-Veche are terenuri de tenis, de minifotbal, pistă pentru role, loc de joacă, vestiare, grupuri sanitare, dar şi un ponton plutitor de la care pleacă în curse al doilea vaporaş de pe Olt.

 

sursa: Adevărul, GazetadeVâlcea

Comments

comments

About the Author