Stațiunea Băile Herculane, inclusă în proiectul „SPA-urile Termale Romane ale Europei”! Hotelurile Afrodita și Diana reprezintă România

Posted on oct. 27 2015 - 12:58am by petre

O veste mare pentru turismul românesc vine de la Bruxelles și de la Roma unde, recent, a fost lansat proiectul „Roman Thermal Spas of Europe”, adică„SPA-urile Termale ale Europei„.

Cofinanțat de Uniunea Europeană, proiectul „SPA-urile Termale ale Europei„ își propune să unească într-o rețea continentală unitățile de SPA și tratament care împărtășesc moștenirea fundamentului istoric imperial roman.

Scopul demersului este explorarea și valorificarea potențialului special al moștenirii romane, ridicarea standardului serviciilor la un nivel superior și atragerea interesului turiștilor din Europa și de peste mări pentru combinația unică dintre turismul de sănătate și cel cultural.

Proiectul „SPA-urile Termale ale Europei„ este inițiat și gestionat de trei organizații europene de prestigiu, Asociația Europeană a SPA-urilor (The European Spas Association – ESPA), EuropeSpa, organism european de certificare pentru segmentele wellness și spa medical, și FIT Reisen, un tur operator specializat în turismul de tratament și wellness.

De la debutul proiectului, în circuitul european al moștenirii SPA romane au fost incluse opt entități naționale, unități SPA și wellness, stațiuni de tratament balnear, asociații din Italia, Franța, Bulgaria, Germania, Ungaria, Grecia, Portugalia și România, reprezentată prin complexul Afrodita Resort & Spa și Hotelul Diana.

Sistemul integrat al proiectului propune turiștilor o gama variată de pachete turistice, tratament și wellness fie într-o singură locație, fie într-un circuit care cuprinde două sau mai multe dintre stațiunile participante.

 

De exemplu, primul pachet transfrontalier pe urmele moștenirii romane este cel dintre România și Bulgaria, după cum a precizat Secretarul general al Asociației Europene Spa, Joachim Lieber, coordonator al proiectului. Pachetul turistic va fi pe o perioadă de mai multe zile, primele urmând să fie petrecute în stațiunea românească Băile Herculane. Ulterior, turiștii vor vizita capitala Bulgariei, Sofia, urmând să fie cazați în stațiunea Hisaria. Pachetul turistic mai include o excursie în orașul Plovdiv, care va fi Capitală CulturalăEuropeană în 2019, și o vizită la vestigii romane.

Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă“ Resurse și Sănătate„

http://www.timisoarastiri.ro/conferinta-nationala-baile-herculane-mai-mult-decat-apa-resurse-si-sanatate/

Posted by Petre Irimus on Saturday, October 24, 2015

Unul dintre cele mai curajoase proiecte asociative din turismul românesc, asociația Pro Turism Herculane, constituită, așa cum îi arată și numele, pentru a promova turismul în bimilenara stațiune Băile Herculane, a organizat în weekend la complexul Afrodita Resort & Spa cel de-al patrulea eveniment din cadrul campaniei civice pentru dezvoltarea stațiunii și redresarea imaginii sale.

Conferințele de până acum au reunit specialiști din turism, medicină, din mediul economic, dar și autorități locale și județene, în demersurile de a valorifica potențialul acestei stațiuni și a factorilor săi naturali.

Conferința Națională„Băile Herculane, mai mult decât apă“ Resurse și Sănătate„  a avut ca temă dezbaterea tendințelor în dezvoltarea segmentului balneo în Europa și a proiectelor aflate în acest moment în desfășurare, în același timp aducând față în față oamenii care să ofere soluții noi.

,, Ne-am propus săaducem în discuție moștenirea istoricăși culturalăa acestui loc, precum și modul în care balneologia din România se aliniazăstandardelor europene. Înacest sens, în cadrul conferinței urmeazăsăfie prezentat proiectul internațional ,, Pe Urmele Romanilor,,. Un proiect inovator ce propune turiștilor din Europa, și numai, săurmeze drumul parcurs de soldații romani în misiunea lor de expansiune și sădescopere locurile fascinante întâlnite în acest drum. Putem spune cu mândrie căunul dintre punctele acestui traseu este Băile Herculane și spa-urile cu apătermalăde aici, a spus Marinela Badea, Președinte Asociația Pro Turism Herculane.

Proiectul a fost prezentat de către Tobias Bielenstein, director de marketing și co-proprietar al Europe Spa, Germania. Tobias Bielenstein s-a specializat în economie și brand management în Bonn, Stockholm, Berkeley și Hagen, fiind în prezent vicepreședinte al International Brand and Reputation Community, parte din subiectele puse în discuție de către acesta în cadrul evenimentului fiind marketingul balnear.

,, Suntem convinși căprezentarea dl Bielenstein o săfie utilătuturor hotelierilor din segmenul balneo. Proiectul este unul deosebit pentru Băile Herculane iar experiența dânsului în branding ne ajutăsătransmitem și mediului nostru de afaceri câteva traiectorii noi. Proiectele de promovare inițiate de asociație sunt numeroase, printre ele, în paralel cu evenimentul, asociația o săfie reprezentatăla prima ediție a Târgului de Produse Românești din Dublin. Ne prezentăm pe o piațăirlandezăunde nici o agenție de turism nu vinde pachete pentru România și unui public ce nu a auzit despre frumusețea sau istoria acestor locuri. Considerăm căeste de datoria noastrăsăîncercăm sădeschidem noi drumuri și săfacem minunile naturale ale acestei zone cât mai cunoscute. Conferința prezintăsegmentului medical felul în care aratăastăzi bazele de tratament de aici și pune în dezbatere curele bazate atât pe factori naturali cât pe tehnologia modernăaflatăacum în Băile Herculane. De asemenea, prezentăm proiectul Love Herculane, ce cuprinde o serie de demersuri și evenimente de promovare a stațiunii atât în țarăcât și peste hotare.„ a declarat înainte de eveniment Laura Pătru, PR-ul conferinței.

Partea medicalăa conferinței a fost prezentatăde Președintele Societății Române de Reabilitare Medicală, Conferențiar Dr Andrian Bighea, Șef al Clinicii de Fizioterapie al Spitalului Județean Craiova.

Comments

comments

About the Author