Starea de alertă, prelungită de azi – noile măsuri care au intrat în vigoare

Posted on iul. 12 2021 - 3:33pm by petre

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Ce schimbări intervin de astăzi

Noile măsuri au intrat în vigoare de astăzi.

Starea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Ce schimbări intervin de astăziStarea de alertă a fost prelungită cu 30 de zile. Ce schimbări intervin de astăzi

 

Principala modificare vizează creşterea perioadei pentru care sunt aplicabile exceptările de la măsurile de prevenire şi control a răspândiri COVID-19 pentru persoanele care au trecut prin boală de la 90 la 180 de zile ulterioare datei confirmării infectării cu SARS-CoV-2.

Extinderea perioadei de la 90 la 180 de zile va fi valabilă şi pentru persoanele care participă la spectacole, concerte, festivaluri publice şi private sau alte evenimente culturale desfăşurate în aer liber (în limita a 2.500 de spectatori), precum şi la nunţi şi botezuri, în spaţii închise (cu participarea a cel mult 300 de persoane).

Printre altele, se propune menţinerea obligativităţii purtării măştii de protecţie în spaţiile publice, pieţe, târguri, bâlciuri, talciocuri, staţii pentru transportul în comun, spaţiile comerciale, mijloacele de transport în comun şi la locul de muncă sau în alte zone cu potenţial de aglomerare.

Comments

comments

About the Author