Spargere la o filialăa Băncii Transilvania

Posted on sept. 4 2014 - 10:39am by petre

Un jaf a avut loc, în noaptea de miercuri spre joi, la o sucursalăbancarădin cartierul Răcădău din Brașov, de unde a fost furatăo cutie de valori în care se aflau peste 200.000 de lei, la ora transmiterii acestei știri atacatorii fiind căutați de polițiști.

Primele informații furnizate de polițiști aratăcăjaful a avut loc în noaptea de miercuri spre joi, în jurul 03.00, la o filialăa Băncii Transilvania din cartierul Răcădău din municipiul Brașov.

Purtătorul de cuvânt al Poliției Județene Brașov, Liviu Naghi, a declarat că, potrivit imaginilor surprinse de camerele de luat vederi ale băncii, în unitatea bancarăau intrat douăpersoane care au forțat ușa de acces.

Conform sursei citate, cei doi au desprins apoi cutia de valori și au fugit, lăsând la locul faptei mai multe obiecte, printre care și ranga cu care au acționat. Dupăce au furat caseta de valori care cântărește aproximativ 50 de kilograme, cei doi atacatori au fugit din bancă, intervenția acestora durând aproximativ 40 de secunde.

Înaproximativ cinci minute de la declanșarea alarmei, la fața locului a ajuns o echipăde la firma de pazăcu care banca avea contract.

„Banca nu avea pazăumană, ci doar asistențădin partea unei firme de specialitate cu care are contract. Echipa de intervenție a ajuns în cinci minute dupăproducerea evenimentului”, a spus Naghi.

El a precizat căanchetatorii urmeazăsăverifice și dacărespectiva cutie de valori era corespunzător fixatăîn podea.

Potrivit sursei citate, sucursala Băncii Transilvania aflatăpe strada Tâmpei din cartierul Răcădău a fost ultima datăverificatăde polițiștii Secției 4 Brașov în data de 21 august, pentru a se stabili dacăerau respectate prevederile Legii 333/2003 privind sistemele de pazăși nu au fost descoperite probleme.

Conform unor surse din rândul anchetatorilor, în cutia de valori care a fost furatăse aflau peste 200.000 de lei, însăprejudiciul urmeazăsăfie stabilit împreunăcu reprezentanții băncii.

La ora transmiterii acestei știri, polițiștii fac cercetări la fața locului, iar cei doi suspecți sunt căutați.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author