Spania, a doua țară europeană că număr de morți de coronavirus, a luat măsuri drastice

Posted on mart. 11 2020 - 10:41am by petre

Spania, acolo unde trăiesc aproape un milion de români, a luat măsuri drastice de protecţie faţă de răspândirea coronaviruslui.

Spania şi-a închis parlamentul şi a interzis zborurile din Italia, în condiţiile în care ţara a înregistrat o creştere a numărului de cazuri de coronavirus confirmate, informează, marţi, dpa, citat de Agerpres.

Spania este ultima ţară europeană care a interzis toate zborurile directe din Italia, până pe 25 martie, pentru a stăvili propagarea noului tip de coronavirus pe continent.

Spania a înregistrat o creştere accentuată a numărului de noi infecţii, până la 1.600, mai multe cu 400 comparativ cu o zi înainte, a informat Ministerul Sănătăţii din această ţară. Până acum, pe teritoriul spaniol au fost înregistrate 35 de decese din cauza virusului.

Şcolile şi universităţile au fost închise, în condiţiile în care 35 de oameni au murit şi peste o mie şase sute sunt infectaţi.

Spania este a doua ţară din Europa, după Italia, ca număr de cazuri mortale, urmată de Franţa, cu 33 de decese şi peste 1.700 de îmbolnăviri.

Locuitorii capitalei spaniole Madrid au golit în timp record rafturile magazinelor, de teamă că vor rămâne fără alimente şi alte produse necesare, dacă guvernul va decreta carantină totală.

Madrid, cea mai afectată zonă

În Spania, aproape jumătate dintre cele peste 1.500 de cazuri de infectare sunt înregistrate în regiunea Madrid. De aceea, guvernul a decis închiderea grădiniţelor, şcolilor şi universităţilor din capitala şi împrejurimi, pentru cel puţin două săptămâni.

Spania a anunțat şi primul caz de parlamentar infectat cu coronavirus, un deputat al partidului de extremă-dreapta Vox. Săptămâna trecută, deputatul respectiv a participat la un miting anual al partidului, la care a pupat şi îmbrăţişat numeroşi simpatizanţi.

Bilanţul deceselor în Franța a trecut de 30. Iar printre cei infectaţi se număra 5 deputaţi, dar şi ministrul Culturii, toate aceste cazuri fiind asociate focarului din parlament.

Şi președintele legislativului European, David Sassoli, s-a plasat în carantină la domiciliul sau din Bruxelles, după ce s-a întors din Italia, țara sa natală.

Încă şi mai alarmant este cazul unui chirurg britanic, infectat cu COVID-19 , după o vacanţă la ski în Italia. Cum între timp, medicul a operat şi a tratat numeroşi pacienţi, autorităţile din Liverpool fac anchete epidemiologice la spital.

După 60 de teste pozitive, Israelul a luat măsuri drastice: oricine intră în ţara – indiferent de unde vine – va fi obligat să intre în carantină 14 zile.

Comments

comments

About the Author