SPA termal de 30 de milioane de euro în vestul țării, la nici o oră de Timișoara

Posted on feb. 9 2024 - 12:42pm by petre

Primăria Pecica a implementat un prim proiect de utilizare a apei termale din subteran, iar acum se intenționează extinderea exploatării aceastei resursăle.

Astfel, a fost pus pe hârtie realizarea unui ştrand termal uriaş.

În cadrul unei conferinţe de presă, primarul din Pecica, Petru Antal, a vorbit despre o idee care, încet-încet, devine realitate: realizarea unui ştrand pe o suprafaţă de aproximativ 16 hectare de teren. Ideea a fost pusă în practică după ce Pecica a primit titlul de staţiune turistică de interes local, titlu de care mai beneficiază oraşul Ineu şi comuna Ghioroc. În secunda în care a primit această titulatură, pentru Pecica şi celelalte două staţiuni locale s-a deschis „cufărul cu comori”. Mai precis, pe fonduri europene nerambursabile, fiecare localitate de mai sus poate beneficia de o finanţare de cinci milioane de euro pentru atragerea de turişti. Având apa termală în subsol, cei de la Pecica au şi dat drumul întocmirii unui studiu de fezabilitate pentru realizarea unui ştrand termal.

„Luna viitoare este gata SF-ul, apoi licităm proiectul tehnic, care ar trebui finalizat în două luni. Când se va deschide linia de finanţare, vom avea un proiect matur, cu toate documentaţiile făcute, gata de depus pentru finanţare”, a spus Antal.

„Potrivit estimărilor, viitorul ştrand termal ar urma să coste undeva în jurul a 30 de milioane de euro. Pentru că nu avem posibilitatea de a finanţa din bugetul local o asemenea sumă, am decis să împărţim proiectul pe etape. Prima etapă se va referi la cei şase milioane de euro pe care îi putem primi pe această linie de finanţare. Ulterior, în funcţie de identificarea unor noi finanţări europene nerambursabile, vom continua cu extinderea ştrandului”, a mai spus primarul din Pecica.

Acesta a precizat că viitorul ştrand ar urma să aibă mai multe bazine exterioare, o serie de facilităţi pentru relaxare şi petrecerea timpului, dar şi bazine acoperite, care să funcţioneze şi pe timp de iarnă. Primele rezultate palpabile ale acestui proiect ar urma să apară în următorii 2-3 ani.

sursa: Aradon.ro

 

Comments

comments

About the Author