Șoferița care a omorât două copile pe trotuar nu își explică ce s-a petrecut

Posted on feb. 28 2021 - 8:11pm by petre

Un accident îngrozitor a curmat sâmbătă viețile a două copile, pe o stradă din cartierul Andronache, din București, după ce o femeie de 56 de ani a pierdut controlul mașinii și le-a strivit.

Prima victimă, o fetiță de șase ani, a fost dusă de părinți fără suflare, la Spitalul Floreasca. Cea de-a doua, o adolescentă de 14 ani, a murit la Spitalul „Grigore Alexandrescu”, după ce medicii au încercat în zadar să îi salveze viața.

Mașina scăpată de sub control a retezat un stâlp din beton și s-a înfipt în gardul unei case din cartierul Andronache. Le-a strivit pe copilele aflate pe trotuar în acel moment.

Una dintre ele a murit din cauza rănilor grave. Cealaltă a intrat direct în operație, la Spitalul „Grigore Alexandrescu”.

 

Femeia care a ucis într-un accident două fete nu a fost reținută de anchetatori, după ce a fost audiată, sâmbătă seară.

Procurorii au explicat că nu era oportună luarea unei măsuri preventive împotriva ei și așteaptă rezultatul expertizei medico-legale pentru a stabili dacă băuse.

Șoferița era rănită după ce a fost bătută de martorii accidentului produs în sectorul 2 al Capitalei, sâmbătă după amiază. Două fete în vârstă de 6 și 21 de ani au murit după ce mașina a intrat într-un stâlp și a ricoșat apoi pe trotuarul unde se aflau acestea.

„Nu s-a luat nicio măsură preventivă împotriva ei. Era foarte lovită, inclusiv la față. A fost bătută, era într-o stare foarte proastă, era și în stare de șoc. Nu s-a considerat că este oportună luarea vreunei măsuri”, a afirmat procurorul Rodica Nițescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Sectorului 2, citată de Hotnews.

Procurorul a adăugat că femeia a fost audiată și s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei, dar nu sunt indicii că ar fi fost băută.

Șoferița a mers singură la audieri după ce a primit îngrijiri medicale la spital, și nu le-a putut explica anchetatorilor ce anume s-a întâmplat de a pierdut controlul volanului. Ea ar urma să fie reaudiată cel târziu luni, a adăugat procurorul.

Cu toate acestea, este luată în calcul ipoteza ca femeia să fi circulat cu viteză excesivă, însă doar expertiza tehnică va stabili cu certitudine acest lucru.

„Nu s-a putut stabili dacă femeia aflată la volan consumase bauturi alcoolice, pentru că nu a putut fi testată din cauza unor probleme medicale, dar au fost recoltate probe biologice și va fi urgentată procedura pentru ca luni să fie gata rezultatele”, a declarat sâmbătă seară, la Digi 24, purtătorul de cuvânt al Brigăzii Rutiere a Capitalei, Claudiu Costea.

Întrebat dacă femeia circulă cu viteză mare, așa cum spun martorii, reprezentantul Poliției a afirmat că imaginile surprinse arată că “venea destul de tare mașina”, dar se va stabili cu exactitate în urma cercetărilor, inclusiv a unei expertize tehnice. “Era înt-o intersecție unde trebuia să faca viraj dreapta sau stânga și acolo a pierdut controlul volanului”, a mai spus Claudiu Costea.

Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului „Grigore Alexandrescu”: „Nu a putut fi identificată până acum. Stare extrem de gravă, cu multiple fracturi, începând de la cap până la membrele inferioare. A fost făcut un computer tomograf. A intrat în sala de operație.”

Până să ajungă echipajele de politie și salvare, mai multe persoane s-au năpustit asupra șoferiței și a pasagerului din dreapta, soț și sotie. Ambii au avut nevoie de îngrijiri, iar echipajele SMURD i-au dus la Spitalul Pantelimon. Bărbatul s-a ales cu o mână ruptă, iar ambii au leziuni pe față. Deși medicii le-au propus să rămână sub supraveghere, au plecat amândoi acasă, peste câteva ore.

Locuitorii din cartierul Andronache, situat la ieșirea din București spre Ploiești, spun că în zonă au fost mai multe accidente, după ce s-a deschis autostrada A3. Nu se știe deocamdată cauza accidentului de sâmbătă, însă pe străduțe s-ar circula și cu 80-100 de kilometri pe oră, spun localnicii.

Locuitor din cartierul Andronache: „Din momenul în care autostrada A3 a fost deschisă, tot traficul care vine de pe autostradă se revarsă spre cartierul Andronache. Au fost trimise nenumărate sesizări către autoritățile care ar trebui să gestioneze traficul pe această zonă. Pe toată zona și pe tot cartierul nu sunt instalate acele limitatoare de viteză, absolut nicio măsură în trei ani de zile. Sunt deja câteva victime. Nervii vecinilor din cartier oricum erau întinși la maxim din cauza acestor mașini care trec cu viteză. Astăzi, cumva, au ajuns la apogeu.”

Femeia de 56 de ani este cercetată pentru ucidere din culpă. Poliția anchetează însă și incidentele de la locul tragediei. Au deschis un dosar penal după agresarea șoferiței și a pasagerului din mașină, pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, distrugere și loviri și alte violențe.

Comments

comments

About the Author