ȘOCANT! Un europarlamentar italian spune căromii ar trebui „bătuți cu parul”!

Posted on apr. 8 2015 - 8:47pm by petre

Romii sunt niște „paraziți”, sunt „gunoaiele societății” și ar trebui „bătuți cu parul”, afirmăeurodeputatul italian Gianluca Buonanno, membru al partidului radical Liga Nordului, precizând că, dacăar reveni în România, membrii acestei etnii ar ajunge „la închisoare”.Gianluca-Buonanno

Comentând declarațiile liderului Ligii Nordului, Matteo Salvini, privind romii, eurodeputatul italian Gianluca Buonanno a declarat, potrivit site-ului Affaritaliani.it: „Romii sunt niște paraziți. Sunt gunoaiele societății”.

„ÎnRomânia, Bosnia și Albania sau de unde or veni, dacărevin ajung la închisoare. ÎnItalia nu se întâmplăașa. ÃŽși exploateazăcopiii și femeile, aștia sunt oameni care trebuie bătuți cu parul. Cu parul! Sunt de acord cu ce a declarat liderul Ligii Nordului și cred căîmpărtășește cuvintele mele”, a adăugat Buonanno.

Înurmăcu câteva ore, Matteo Salvini, liderul partidului xenofob italian Liga Nordului, afirma cătaberele de romi din Italia „trebuie rase de pe fața pământului”.

„Romii din Italia trebuie săaibăaceleași drepturi și obligații ca cetățenii italieni. Tabere de romi nu mai existăaproape în nicio altăparte a Europei”, a declarat Matteo Savini, secretarul general al partidului radical italian Liga Nordului, potrivit TGcom24.it.

„Taberele de romi ar trebui rase de pa fața pământului”, a declarat Salvini. „Acești oameni aleg săaibăo viațănomadă, săse plimbe, dar sunt în unele tabere de romi de 20-30 de ani. Din punctul meu de vedere, taberele de romi sunt un model de segregare, de exploatare și izolare. Unii oameni au vile cu douăetaje în aceste tabere dar nu plătesc niciun impozit”, a spus Salvini.

Președintele Camerei Deputaților din Italia, Laura Boldrini, a calificat drept „îngrijorătoare” declarațiile lui Matteo Salvini.

sursa: Mediafax
foto: www.glistatigenerali.com

Comments

comments

About the Author