ȘOC PE PIAÈšĂ! McDonald’s a vândut toate restaurantele din România!

Posted on ian. 25 2016 - 1:47am by petre

McDonald’s România, cel mai mare jucător de pe piața localăde restaurante, cu afaceri de circa 100 mil. euro și cu aproape 70 de unități de tip fast-food, și-a schim­bat acționarul  în acest weekend. Astfel, gigantul american McDonald’s a vândut operațiunile locale către un fran­ci­zat din Malta, potrivit datelor ZF.

Ziarul Financiar a mai scris și în varăcăgrupul maltez Premier Capital va cum­păra operațiunile locale. Pânăla publicarea acestei știri oficialii McDonald’s nu au răspuns solicitării ZF.

ZF a scris încăde acum un an și jumătate căgrupul american își cautăun partener care săpreia franciza operațiunilor locale, în contextul în care România este o piațăprea micăpentru o prezențădirectă. Americanii au local 67 de restaurante cu afaceri de aproape 100 mil. euro, fiind de departe cel mai mare jucător local de pe piața de restaurante. McDonald’s deține de astfel 10% din toatăpiața localăde restaurante.

Pentru Premier Capital din Malta, România devine a ÅŸasea piațăunde compania deține franciza McDonald’s și va fi totodatăși cea mai mare în contextul în care local sunt deschise 67 de unități sub brandul fast-food. Prin com­para­ție, în toate celelalte cinci piețe sunt circa 60 de restaurante, potrivit site-ului Premier Capital.

sursa: Ziarul Financiar

Comments

comments

About the Author