Se schiază deja în Banat și ninge la greu în țară

Posted on nov. 25 2023 - 10:44pm by petre

 

Prima ninsoare puternică a anului, întâmpinată cu motoarele turate. Peste 13.000 de angajaţi MAI, pregătiţi să intervină în zonele în care ninge.

La Muntele Mic pârtia este funcțională și de săptămână viitoare vor fi rezolvate problemele electrice pentru porțiunea instalației de cablu

Peste 13.000 de angajaţi MAI sunt pregătiţi să intervină în zonele vizate de atenţionările de vreme severă de tipul cod galben şi cod portocaliu de ninsoare şi viscol.
MAI anunţă că „în contextul atenţionărilor de cod galben şi cod portocaliu de vreme severă emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, potrivit cărora de astăzi, 25 noiembrie a.c., şi până mâine, 26 noiembrie a.c., ora 16:00, în regiunile sudice, sud-estice şi în zona montană, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitaţii însemnate cantitativ, ninsori, viscol şi polei, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne au fost dispuse primele măsuri de pregătire astfel încât, dacă situaţia o va impune, intervenţiile în sprijinul populaţiei să se desfăşoare fără probleme”.

Autorităţile le recomandă celor care intenţionează să efectueze deplasări în zonele cu risc să verifice condiţiile de drum înainte de a pleca într-o călătorie. De asemenea, dacă vremea este severă, recomandarea este să se amâne călătoria sau să se găsească rute alternative sigure. Maşina trebuie să fie echipată corespunzător, iar viteza şi distanţa între maşini vor fi adaptate în funcţie de condiţiile de pe drum, au precizat reprezetanţii MAI.

 

Comments

comments

About the Author