Scene ireale după furtuna Otis

Posted on oct. 28 2023 - 2:04pm by petre

-Locuitorii oportuniști din Acapulco au fost surprinși jefuind în masă magazine – furând produse electronice și articole pentru casă, doar o zi după ce uraganul Otis a devastat orașul turistic din Mexic.

În timp ce unii supraviețuitori ai uraganului de Categoria 5 au fost văzuți furând apă îmbuteliată, hârtie igienică și alimente din mai multe magazine, inclusiv Sam’s Club și Walmart, alții au fost surprinși furând articole mult mai puțin esențiale.

În ciuda lipsei de energie electrică și a prezenței Gărzii Naționale, imagini șocante arată cum unii locuitori profită de haos și fură produse electronice și aparate pentru casă.

Locuitorii din acest oraș de pe coastă, cândva cunoscut pentru strălucirea sa de la malul mării, sunt tot mai îngrijorați că guvernul se concentrează asupra infrastructurii orașului – motorul economic – în loc să ofere ajutor celor mai nevoiași.

Președintele mexican Andrés Manuel López Obrador a indicat în timpul conferinței sale de presă zilnice de vineri că nu există planuri pentru impunerea unui embargo de circulație nocturnă.

„Trebuie să readucem Acapulco pe picioare cât mai curând posibil, până când situația se normalizează”, a declarat López Obrador.

Comments

comments

About the Author