Scandalul programului de Revelion de la TVR – Ministerul Sănătății cere anchetă

Posted on ian. 4 2021 - 10:02pm by petre

Ministerul Sănătăţii a sesizat Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) privind producţia difuzată de Televiziunii publice de Revelion, al cărei mesaj, „prin discurs, mimică, instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi”.

Poziția ministerului vine după ce în programul de Revelion al TVR 1 au fost luate în derâdere măsurile de combatere a pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sănătăţii cere CNA să analizeze şi să ia măsuri în cazul producţiei difuzate de TVR 1 în noaptea de Revelion dar și în cazul unei reclame care induce tinerilor ideea că ar putea avea acces la concerte, fără mască de protecţie şi fără distanţare, doar pe baza unui test PCR.

„Ministerul Sănătăţii dezaprobă producţia care a fost promovată de Societatea Română de Televiziune (TVR) în noaptea dintre 31 decembrie 2020 şi 1 ianuarie 2021 şi care prin discurs, mimică, mesajul transmis instiga la nesupunere a publicului faţă de măsurile de protecţie luate de autorităţi. MS solicită păstrarea unei informări corecte şi bazate pe adevăr, în interesul public şi îndeamnă la respectarea, în continuare, a tuturor măsurilor de protecţie şi igienă stabilite pentru limitarea infecţiei cu SARS Cov-2″, se arată în comunicatul de presă al ministerului.

Programul de Revelion este deja vizat și de parlamentari.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă din Camera Deputaţilor, Iulian Bulai, a anunţat că marţi va avea o întâlnire informală cu preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA), Monica Gubernat, pentru a discuta despre ”comunicarea şi informaţiile publice care distorsionează mesajele din partea autorităţilor”.

Comments

comments

About the Author