SCANDAL la EUROVISION! Mii de români din Diaspora acuzăcăau votat cu Voltaj, dar voturile lor nu s-au văzut!

Posted on mai 24 2015 - 2:08pm by petre

La doar câteva ore de la închiderea finalei din 2015 a Eurovision-ului de la Viena, pe rețele de socializare au început săcurgămesaje de indignare din partea românilor din Diaspora, care acuzăcăau votat masiv cu reprezentanta României, trupa Voltaj, dar căvoturile lor nu au fost evidențiate în notele acordate de statele respective țării noastre.

De exemplu, familia lui Ionel C. din zona Feldkirchen-Klagenfurt din Austria susține căa dat 43 de de sms-uri pentru Voltaj, apreciind cănumai din zona respectivăau fost date pentru România sute de mesaje plătite. Cu toate acestea, din Austria, România nu a primit niciun punct….

La fel s-a întâmplat și în alte țări europene, Italia, Spania, Anglia, Franța, Germania de unde, tradițional, reprezentanții României primeau puncte importante în concurs și unde românii spun căau votat.  Voltaj Din Italia, din nou ca exemplu, dl. Constantin B. prezintăpe Facebook și dovada căa votat de mai multe ori, la fel au făcut și mulți alți români, și totuși…. România nu a primit punctele.Vot Diapsora

Suedia a câștigat finala EUROVISION 2015, cu piesa „Heroes„, interpretatăde MÃ¥ns Zelmerlöw. România, reprezentatăde trupa Voltaj, cu melodia „De la capăt/ All Over Again„, a ocupat poziția 15-a. Finala a avut loc sâmbătăseară, la Wiener Stadthalle.

Cea de-a 60-a ediție a concursului Eurovision s-a desfășurat la Viena, în Austria, dupăce artistul travestit Conchita Wurst a câștigat ediția din 2014 a competiției, cu piesa „Rise Like a Phoenix„.

Ediția din 2016 a concursului Eurovision se va desfășura în Suedia, dupăce cântărețul MÃ¥ns Zelmerlöw a câștigat competiția din acest an, cu piesa „Heroes„, care a obținut un total de 365 de puncte.

Pe următoarele douălocuri în clasament s-au situat Rusia, cu 303 puncte, și Italia, cu 292 de puncte.

Trupa Voltaj a reprezentat România la Eurovision 2015, cu melodia „De la capăt/ All Over Again„, ocupând locul al 15-lea în finala competiției.

Reprezentanții României au obținut un total de 35 de puncte. Cele mai multe puncte, 12, au fost acordate României de Republica Moldova.

La rândul său, România a acordat 12 puncte Italiei, 10 puncte – Rusiei și 8 puncte – Suediei.

Înfinala Eurovision 2015 au concurat 27 de țări: Slovenia, Franța, Israel, Estonia, Marea Britanie, Armenia, Lituania, Serbia, Norvegia, Suedia, Cipru, Australia, Belgia, Austria, Grecia, Muntenegru, Germania, Polonia, Letonia, România, Spania, Ungaria, Georgia, Azerbaidjan, Rusia, Albania, Italia.

Ca și la edițiile precedente, cele mai multe dintre țări au votat pe considerente regionale, acordând punctaj maxim în special vecinilor geografici, sau pe considerente politice.

Îndecizia finalăau contat în proporție de 50% votul telespectatorilor și 50% votul unui juriu de specialitate.

Doar românii din străinătate au putut săîi voteze pe reprezentanții României, urmărind concursul la televiziunea publicădin țara în care se află.

Comments

comments

About the Author