S-a aflat cât câștigăangajații de la Carrefour! ÃŽți vine săcrezi?

Posted on feb. 11 2016 - 8:56pm by petre

Lanțul francez de hipermarketuri Carrefour a majorat salariile pentru 95% din angajații care lucreazăîn magazine (în cea mai mare parte caseri și lucrători comerciali) cu procente cuprinse între 16% și 21% de la începutul lunii februarie a acestui an, potrivit indormațiilor transmise de companie. Reprezentanții companiei nu au menționat care este plaja de salarii la care se aplicăaceastămajorare sau dacăse raporteazăla valoare netăsau brutăa salariilor, însă, potrivit unor informații anterioare ale ZF, salariul mediu din cadrul lanțului de hipermarketuri este de circa 1.500 de lei net (aceastăvaloare cuprinzând și alte categorii de angajați). Salariile pot diferi în funcție de oraÅŸ sau de regiunea țării în care este amplasat un anumit magazine.

“Carrefour anunță2016 ca un moment decisiv de creștere, prin extinderea și diversificarea ofertei, serviciilor, dar și infrastructurii de magazine, confirmatăși de semnarea acordului de achiziție a societății Billa România. Creșterile salariale medii, aplicabile începând cu 1 februarie 2016, variazăîntre 16% și 21 %, în funcție de strategiile de dezvoltare regionalăși sectorială„, spun reprezentanții Carrefour România. Majorarea de salarii vine și în contextul în care guvernul a decis la finalul anului trecut ca salariul minim pe economie săfie majorat de la 1 mai 2016 la 1.250 de lei brut fațăde 1.050 de lei brut în prezent, ceea ce ar însemna o creștere de 19%. Aceastăcreștere împinge spre un prag mai mare și salariul mediu, potrivit informațiilor din piața de recrutare. Totuși, în comerț se practicăunele dintre cele mai mici salarii din economie, casierii, spre exemplu, care reprezintăcea mai mare parte a angajaților din magazine, având salarii apropiate de nivelul minim de la nivelul țării, la care se adaugăși bonuri de masă.

“Carrefour oferăîn continuare salariaților săi un pachet semnificativ de beneficii care conține: tichete de masăîn valoare brutăde aproximativ 197 lei/lună, acordate din prima zi de muncă, asigurare de sănătate, primăde vacanță, prime de fidelitate (…)„, se mai aratăîn comunicatul transmis de companie.

sursa: ZF.ro

Comments

comments

About the Author