Rugăciune la începutul anului școlar

Posted on sept. 11 2020 - 7:50pm by petre

Cu ajutorul Bunului Dumnezeu și în această toamnă părinții și elevii se pregătesc pentru începutul noului an școlar preuniversitar 2020-2021. Bucuria, atât a dascălilor, cât și a elevilor, de a se reîntâlni în cadrul unităților școlare este umbrită, însă, în acest moment de pandemie, care necesită impunerea unor condiții speciale de desfășurare a actului didactic și al întregului proces instructiv-educativ în sine.

În acest context, generat de epidemia de coronavirus, îndemnăm pe părinții slujitori din parohiile Arhiepiscopiei Timișoarei să oficieze, duminică 13 septembrie și luni 14 septembrie, la Sfânta Liturghie, slujba specială de binecuvântare a noului an școlar, înălțând rugăciuni pentru profesori, elevi și toți ostenitorii din școli, potrivit rânduielilor bisericești.

De asemenea, în acele unități școlare, unde preoții sunt invitați să participe pentru sfințirea claselor, înainte de ceremonia de deschidere a anului școlar, acest lucru este recomandat să fie săvârșit în dimineața zilei de 14 septembrie, în jurul orei 8.00, respectând cu strictețe îndrumările bisericești emise de către Sfântul Sinod, la data de 16 august 2020.

Bunul Dumnezeu să binecuvinteze începutul anului școlar și să reverse harul Său cel preasfânt peste profesorii, elevii și părinții acestora, dăruindu-le tuturor sănătate, putere și înțelepciune!

† IOAN

Mitropolitul Banatului

Comments

comments

About the Author