Românul Marian Eugen Sabău care a șocat Spania după ce a omorât trei colegi și a rănit polițiști nu va mai fi judecat! Justiția spaniolă i-a dat voie să fie omorât asistat

Posted on aug. 14 2022 - 7:49pm by petre

 

Românul de 45 de ani care şi-a ucis trei colegi în timpul unui atac armat la fostul loc de muncă din Tarragona va fi eutanasiat pe 23 august.

Este primul deținut din Spania care va avea parte de moarte asistată.

Marin Eugen Sabău a cerut clemenţă din partea judecătorilor după ce, în urma confruntării cu poliţia, gloanţele i-au distrus măduva spinării şi a rămas paralizat. Avocaţii victimelor n-au fost de acord şi au cerut ca atacatorul să rămână în viaţă şi să fie pedepsit pentru faptele sale teribile.

În vârstă de 45 de ani, Sabău, cunoscut ca „pistolarul din Tarragona” după evenimentele din decembrie 2021, a cerut să fie eutanasiat, înainte de a fi judecat. El a fost rănit grav în timp ce poliția îl urmărea și a rămas paraplegic.

Cererea i-a fost aprobată de Curtea Constituțională din Spania pe 9 august, mai rămăsese să fie stabilită doar data eutanasierii. A fost aleasă ziua de 23 august. Decizia contravine dorinței victimele sale, care voiau de Sabău să fie judecat și condamnat pentru faptele sale.

 

Ce a declanșat atacul de anul trecut În vârstă de 46 de ani, românul lucrase ca agent de pază la o filială din Tarragona a firmei Securitas. El pretindea de ceva vreme de la firmă o sumă de bani, după ce fuese concediat. Și deja îi amenințase pe fostul său șef și pe câțiva colegi că, dacă nu va primi bani, ei vor fi cei care o vor plăti.

Pe 14 decembrie 2021, Eugen a intrat înarmat în clădirea fostei sale firme și a împușcat un manager și alte două persoane, lăsându-i grav răniți. Bărbatul știa exact ce face și avea suficiente arme pentru a-și duce atacul la capăt. Apoi, în timp ce fugea, a împușcat un polițist și a atrimis un ultim mesaj foștilor colegi, pe e-mail: „Sărbători fericite, nenorociților!”.

 

 

 

 

 

 

Comments

comments

About the Author