Românii nu mai au voie să schimbe euro sau dolari când rămân fără lei – când intră în vigoare ordonanța

Posted on apr. 1 2024 - 10:08pm by petre

Ce face românul când rămâne fără bani?

Schimbă 100 de euro. Asta o știe toată lumea, dar șmecheria au aflat-o și cei de la banca centrală națională.

Supărați că românii nu țin banii în bănci, ca să poată fi controlați de marea finanță globală, guvernatorul BCN l-a sunat pe președintele Iohannis și l-a rugat să facă ceva în acest sens.

Președintele i-a spus bancherului șef că el nu se bagă, că și el schimbă câte o mie de euro între salarii, așa că l-a trimis la Ciolacu ”că ăsta are bani tot timpul și schimbă doar lei în euro, și nu invers”,

Astfel, problema a ajuns la Ciolacu pe birou, de unde a fost pasată rapid la guvern, așa că, vineri, s-a transformat rapid în ordonanță de guvern prin care se interzice oricărui cetățean român să schimbe euro în lei dacă nu poate dovedi la casa de schimb valutar că are tot atâția lei în portofel câți vrea să schimbe.

Ordonanța, care va intra în vigoare la 31 aprilie, a fost contestată rapid la CCR de profesioniștii domeniului, care au amenințat cu ieșiri masive în stradă.

Președintele Asociației Schimbătorilor de Valută Neautorizați din România, Gigi Kent, a declarat pentru agenția de presă Booze.ro că, dacă guvernul nu va retrage urgent ordonanța, vor urma masive mișcări de stradă care vor fi transmise live de către Diana Sosoaca  pe pagina proprie de Facebook.

Întrebat de către presa din Timișoara despre efectele pe care măsura o va avea asupra economiei locale, primarul Dominic S. Fritz spune că va autoriza un miting permanent în fața caselor de schimb din centrul orașului, una dintre principale surse de venituri pentru aparatul administrativ.

sursa: PD1A

atenție! Acest material este un pamflet și trebuie tratat ca atare. Cu umor și detașare.

Comments

comments

About the Author