Românii din Timiș, Arad și Bihor au luat cu asalt ștrandurile din Ungaria – aglomerație la vămile din vestul țării

Posted on iun. 5 2021 - 6:52pm by petre

La doar câteva zile de la introducerea Ungariei pe lista verde a statelor cu risc epidemiologic de către  România, țara vecină a ridicat interdicția de intrare pentru cetățenii români vaccinați și a deschis oficial ștrandurile și Spa-urile.

  1. Românii din vestul tariit, din Timiș, Arad și Bihor au profitat slde situație și, odată cu weekendul, au luat cu asalt bazele de agrement maghiare.

Această „migrație de weekend” a aglomerat vămile de la frontiera de vest, la unele puncte de trecere a frontierei înregistrăndu-se timpi de așteptare de peste 60 de minute.

Cele mai vizitate localității sunt și în aceste zile de sfârșit de săptămână la fel ca în anii trecuți, ștrandurile de la Hajdúszoboszló pentru bihoreni, Mako, Oroshaza și Szeged pentru arădeni și timișeni, cea mai aglomerată destinație fiind, firește, perla coroanei industriei apa din Ungaria, Băile Cetății de la Gyula.

 

Atenție! Condițiile de intrare la ștrand impun prezentarea adeverinței de vaccinare și a unui act de identitate!

Conform ordonanţei nr. 194/2021 (IV.26.) a Guvernului, Băile Cetăţii din Gyula poate primi oaspeţi cu respectarea următoarelor reguli, care vin în completarea

Regulamentului intern:

• Persoanele care sunt imunizate de coronavirus pot vizita ştrandul după următoarele reguli: persoană imunizată de coronavirus este aceea care atestă acest lucru prin certificatul oficial de imunizare (în continuare: certificat de imunizare), eliberat conform ordonanţei nr. 60/2021 (II.12.) a Guvernului:
a. cu certificat valabil de imunizare, eliberat în Ungaria (certificat oficial eliberat conform ordonanţei nr. 60/2021 (II.12.) a Guvernului).
b. cu certificat de imunizare eliberat de un alt stat, dar ale cărui certificate de imunizare Ungaria le recunoaşte, iar acest fapt a fost stabilit printr-un decret al ministrului responsabil cu politica externă în acord cu ministrul responsabil cu poliţia de frontieră. Modele ale certificatelor de imunizare acceptate de Ungaria pentru fiecare dintre statele în cauză sunt disponibile aici: https://kormany.hu/kulgazdasagi-es-kulugyminiszterium/vedettsegi-igazolasok
Este foarte important că sunt acceptate doar certificatele de imunizare menționate mai sus, adeverinţa de vaccinare, testul PCR sau un alt test nu dă dreptul de intrare la ştrand.

Comments

comments

About the Author