Românii din Italia sunt cea mai integratăcomunitate

Posted on apr. 28 2015 - 3:13pm by petre

Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit, marți, în cea de-a doua zi a vizitei oficiale pe care o efectueazăla Roma, la Palatul Chigi, de președintele Consiliului de Miniștri, Matteo Renzi, premierul italian apreciind căromânii din Italia reprezintăcea mai integratăcomunitate.

Președintele Iohannis a fost primit la Palatul Chigi de Matteo Renzi, președintele Consiliului de Miniștri, potrivit unor surse oficiale, pe agenda discuțiilor aflându-se și rolul comunității de români din aceastățară.

„Este cea mai bine integratăcomunitate din Italia„, a apreciat Matteo Renzi, în discuțiile cu președintele Klaus Iohannis, potrivit unor surse oficiale. Înplus, românii din Italia contribuie cu peste 1% din PIB la dezvoltarea acestei țări.

Este foarte importantăși prezența comunității italienești în România, au mai precizat sursele citate, dar și a investitorilor italieni în țara noastră, în special a IMM-urilor.

ÎnItalia se află, potrivit surselor citate, peste un milion de români care trăiesc și lucreazăîn aceastățară.

ÃŽntâlnirea cu președintele Consiliului de Miniștri din Italia a prilejuit discuții despre consolidarea perspectivei europene a Balcanilor de Vest.

„Italia și România sunt țări aflate fiecare în vecinătatea Balcanilor de Vest, iar aceastăzonăconstituie, pentru viitorul Europei, o temăde maximăimportanță„, au mai menționat sursele, precizând căexistăaceastădorință, de ambele părți, de a lucra împreunăpentru a consolida perspectiva europeanăa Balcanilor de Vest.

Alt subiet de discuție s-a referit la viitorul Summit de la Riga, premierul Renzi confirmând căsprijină, ca și România, țările din acest parteneriat, în special Republica Moldova și Ucraina.

S-a discutat și despre viitorul construcției europene, cei doi oficiali apreciind căeste nevoie de o gândire strategicăîn acest sens.

„Europa are nevoie, în momentul de față, de idei„, a spus premierul Matteo Renzi, potrivit surselor oficiale.

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author