Românii din Italia care își pierd locul de muncăsau nu au bani sătrăiascăpot primi 600 de euro pe lunătimp de doi ani!

Posted on aug. 6 2015 - 3:04pm by petre

„Măsuri de incluziune activăși de sprijin de venit„ sau „venit de bază„, așa se numește noul pachet de legi aprobat săptămâna trecutăde consiliile regionale de pe teritoriul Italiei, prin care persoanele fărăloc de muncăsau cu venituri mici pot primi un ajutor lunar de 600 de euro, timp de doi ani.

Ajutoarele vor putea fi solicitate atât de cetățenii italieni, cât și de cei străini, inclusiv români, care au o situație materialăce nu le permite un trai decent: lipsa unui loc de muncăsau venituri foarte mici.

Cu toate cămodul în care vor putea fi ceruți acești bani nu a fost încăstabilit la nivel local, aleșii s-au grabit săpunădeja condițiile pentru cei ce vor săprimeascăajutoarele.

Mai exact, în schimbul celor 600 de euro, beneficiarii vor trebui sădemonstreze căîși doresc săpătrundăpe piața muncii sau săse reorienteze din punct de vedere profesional.

Cum pot face acest lucru? Prin cursuri de formare profesională, prin înscrierea la agențiile locale de ocupare a forței de muncăsau prin participarea la seminare, workshop-uri sau conferințe dedicate integrării pe piața muncii,informeazăactualitatea.it

Agențiile de ocupare a forței de muncăvor pune la dispoziția fiecărui înscris trei oferte de muncăcorespunzătoare calificării profesionale a acestuia.

Încazul în care șomerul le va refuza pe toate cele trei, acesta va pierde dreptul de a beneficia de ajutorul de 600 de euro, atrag atenția reprezentanții regionali.
Cine poate primi banii?

Cei 600 de euro pot fi încasați de românii care și-au pierdut locul de muncăsau sunt plătiți cu un salariu din care nu reușesc săîși asigure strictul necesar unui trai decent și se aflăîn pragul sărăciei.

Perioada maximăde acordare a ajutoarelor este de doi ani.
Cerințele sunt simple:

– Valorea ISEE a familiei sănu depășească6.000 de euro;

– Cel puțin un membru din familie săaibărezidențăîn Italia de minimum doi ani.

Deși cuantumul ajutorului va fi calculat la nivel de familie, banii vor putea fi încasați de fiecare membru în parte, astfel încât venitul lunar al fiecăruia sătotalizeze cel mult 600 de euro.

sursa: libertatea.ro

Comments

comments

About the Author