Românii care se întorc din Grecia intră în carantină dacă nu sunt vaccinați, au avut Covid sau prezintă un test negativ

Posted on iul. 17 2021 - 11:42am by petre

Includerea Greciei pe lista galbenă a ţărilor pentru care se instituie măsura carantinei de 14 zile asupra persoanelor care sosesc în România din acestea a generat un val de îngrijorare în rândul turiştilor români care se află deja în Grecia sau care au programată o vacanţă în această ţară în perioada următoare.

Trebuie menționat în primul rând că Hotărârea nr. 46 a CNSU privind noua clasificare a ţărilor în funcţie de rata de incidenţă a cazurilor de coronavirus a fost emisă la data de 15.07.2021, dar intră în vigoare începând cu data de 18.07.2021, ora 00:00.

De asemenea, persoanele vaccinate complet anti-Covid sau cele care au dovada trecerii prin boală în ultimele 180 de zile sunt exceptate de la carantină.

Sunt exceptaţi și copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 ani şi persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR, deci nu antigen, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul naţional (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii).

Nu în ultimul rând, persoanele nevaccinate care se întorc dintr-o ţară aflată pe lista galbenă pot face testul PCR şi în România, urmând să iasă din carantină imediat ce primesc rezultatul negativ.

Comments

comments

About the Author