România ar putea adopta certificatul verde Covid doar pentru călătoriile internaționale – în ce condiții vom putea merge la restaurant

Posted on apr. 6 2021 - 11:33am by petre

Restaurantele ar putea fi deschise începând cu data de 1 iunie, la o capacitate de 50%.

Angajații acestora vor avea prioritate la vaccinarea anti-Covid, iar cei care vor dori să ia masa la restaurant vor avea la dispoziție teste rapide.

Sunt doar câteva dintre veștile bune cu care au venit, astăzi, reprezentanții industriei, în urma întrevederii avute cu premierul Florin Cîțu.

Un alt anunț important vizează asumarea, de către țara noastră, a certificatului verde de vaccinare doar pentru deplasările internaționale, nu și pentru cele interne.

„Începând cu data de 14 mai, când toată Europa va adopta aceste certificate, și România va recurge la asta, fără limitări interne”, a afirmat unul dintre participanții la discuții.

Premierul Florin Cîțu și reprezentanții Horeca au discutat, astăzi, despre cine va putea lua masa în interiorul restaurantelor și în ce condiții, dar și despre modul în care vom putea merge în vacanțe.

Referitor la industria HORECA, s-au căutat cele mai bune soluții pentru redeschiderea în condiții de siguranță a sectorului Hotelier și al Ospitalității, atât de afectat de pandemia de coronavirus.

S-a vorbit, astfel, despre redeschiderea restaurantelor, în acest sens fiind vehiculate două variante. Prima variantă presupunea existența unor zone separate pentru cei vaccinați anti-Covid-19 versus cei nevacccinați.

Patronii de restaurante par să fi fost de acord cu o astfel de variantă. Rămâne de văzut dacă din punct de vedere logistic se va putea face acest lucru.

Există și varianta testării. Problemele sunt legate de cine va suporta aceste costuri. Patronii de restaurante par dispuși să suporte ei costurile, care se vor reflecta însă în prețuri, lucru care va afecta, cu sigurnață, și consumatorul final.

sursa: ProTV

Comments

comments

About the Author