Revoltă în Banat din cauza inundațiilor

Posted on dec. 17 2022 - 7:20pm by petre

Sâmbătă, 17.12.2022, în intervalul orar 03:00 – 18:00, la nivelul județului Timiș este în vigoare o 𝐴𝑣𝑒𝑟𝑡𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒 ℎ𝑖𝑑𝑟𝑜𝑙𝑜𝑔𝑖𝑐𝑎̆ 𝑛𝑟.80/16.12.2022 – Cod portocaliu – scurgeri importante pe versanți, cu 𝑝𝑜𝑠𝑖𝑏𝑖𝑙𝑒 𝑑𝑒𝑝𝑎̆𝑠̦𝑖𝑟𝑖 𝑎𝑙𝑒 cotelor de apărare, pe râul Bega – aval S.H. Făget – amonte S.H. Chizătău.

Localnicii din Bara s-au trezit azi noapte cu apa până în curte și chiar în case.

Reamintim cetățenilor că este important să respecte următoarele măsuri pentru a nu își pune în pericol viața:

✅ Curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apei de ploaie.
❗Nu vă deplasați prin curenți de apă, puteți să vă pierdeți echilibrul.
❕Nu vă deplasați cu autoturismul în zona inundată.
✔️În cazul în care sunteți surprinși de viitură, urcați-vă către părțile superioare ale locuinței sau pe acoperiș, până la sosirea echipelor de salvare.
✅Dacă este necesară evacuarea, deplasați-vă imediat spre o zonă înaltă din apropiere.
☎️În situații de urgență apelați numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

 

Este revoltă în comuna Teregova din județul Caraș-Severin. Zeci de oameni au ieșit în stradă și cer intervenția autorităților, după ce au fost inundați deja de trei ori.

 

În urma precipitațiilor căzute noaptea trecută în zona muntoasă din jurul Teregovei apa a crescut foarte mult, pe pârâul cu același nume care traversează comuna.

Alarma a fost dată în zori de unul dintre săteni care a observat că apa crește de la o oră la alta. Speriați oamenii au ieșit în drum au cerut ajutorul primăriei și au dus animalele și bunurile pe care le au mai de preț în locuri mai sigure.

În zona respectivă sunt mai mult de 50 de imobile iar până în acest moment locul respectiv a mai fost inundat de trei ori oamenii s au ales cu curțile inundate cu grădinile distruse și mai ales cu pagube materiale pe care nu le au recuperat probabil nici până astăzi.

De la primărie au sosit doi angajați de la SVSU au văzut despre ce este vorba și, în momentul în care a început ploaia din nou, au urcat în mașină și au plecat.

Locuitorii sunt în culmea disperării fiindcă de aproximativ jumătate de oră cerul s a făcut din nou negru și plouă foarte puternic.

 

 

Comments

comments

About the Author