Proteste uriașe ale agricultorilor din Germania și Franța

Posted on ian. 8 2024 - 11:08pm by petre

Este cel mai mare protest din 1945 încoace, în Germania. Fermierii au blocat cu tractoarele autostrăzile din întreaga țară.

Masive proteste ale agricultorilor din Germania au început încă de la primele ore ale dimineții. În capitala Berlin, în München, Mainz și alte mari orașe traficul a fost blocat de convoaiele de tractoare. Pe unele autostrăzi și la granița cu Franța circulația s-a blocat. Protestele vizează reducerea subvențiilor din agricultură.

„Coloanele pe zeci de kilometri s-au întins inclusiv în capitala Berlin. Poliția a numărat mii de tractoare, camioane, dube și remorci în întreaga rețea de autostrăzi. Mulți oameni nu au putut ajunge la serviciu. Traficul a fost blocat de convoaie chiar și la granița cu Franța.

Acțiunile de protest au fost organizate la apelul Uniunii Agricultorilor Germani (DBV) și vor continua toată săptămâna.

Traficul a fost oprit în Berlin, în München, Mainz și alte mari orașe, precum și pe unele autostrăzi și la granița cu Franța, relatează AFP, preluată de News.ro.

Convoaie zgomotoase de tractoare au intrat în Munchen, în sud, Hamburg, Bremen, în nord, sau Loln, în vest, paralizând în parte traficul rutier.

 

Comments

comments

About the Author