Protest după tragedia din spital – se cer demisii

Posted on ian. 31 2021 - 6:17pm by petre

Un nou protest în București după tragedia de la Institutul „Matei Balș”

Un protest are loc duminică seara în centrul Capitalei. Mai mulți oameni se află la această oră în Piața Universității și cer măsuri după incendiul de la Insitutul „Matei Balș” de vineri, în urma căruia au murit 7 oameni.

Protestatarii s-au mobilizat pe rețelele de socializare și au ajuns în Piața Universității la ora 17.30.

Ei cer demisiile ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, a șefului Departamentului pentru Situați ide Urgență, Raed Arafat, dar și a primarului general Nicușor Dan, pe care îi consideră vinovați de tragedia de la „Matei Balș”.

Manifestanții susțin că Nicușor Dan e răspunzător pentru lipsa căldurii din spitalele bucureștene. Ei spun că nu există căldură din cauza rețelei de termoficare.

Este al doilea protest după incendiul de vineri de la „Matei Balș”. Sâmbătă, mai mulți oameni au cerut demisia ministrului Sănătății și a șefului DSU în fața ministerelor Sănătății și de Interne, apoi au ajuns la „Matei Balș”, unde au aprins lumânări, candele și au depus coroane de flori în memoria celor care și-au pierdut viața, carbonizați, și ulterior, din cauza incendiului izbucnit în dimineața zilei de vineri în spitalul COVID.

Comments

comments

About the Author