Proporțiile catastrofei de la stația GPL sunt uriașe! Peste 40 de victime – a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă

Posted on aug. 26 2023 - 11:09pm by petre

O explozie puternică a avut loc sâmbătă seara la o stație GPL din Crevedia, județul Dâmbovița.

APrimele informații arată că sunt peste 40 de victime, iar una dintre ele a decedat. Deflagrația a afectat și câteva case din apropierea stației GPL (gaz petrolier lichefiat).

Având în vedere numărul mare de persoane rănute a fost activat Planul Roșu de Intervenție.

O a doua explozie puternică, în care au fost răniți grav cel puțin 26 de pompieri, s-a produs în jurul orei 21:00, la nici două ore de la deflagrația inițială. Ciuperca de fum și foc s-a ridicat la zeci de metri în aer.

 

UPDATE 23.30. Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă noapte, că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă, în urma exploziilor de la staţia GPL din Crevedia. ”Mai mult ca sigur că în noaptea asta un număr de patru pacienţi vor fi transferaţi în Italia şi în Belgia”, a arătat el.

UPDATE 23.15. Doi dintre răniții din explozia de la Crevedia vor fi duși, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la spitalul militar din Bruxelles. MAI va activa o linie verde. Se pot folosi numerele 021/206.93.97 sau 021/206.93.98 de către rudele celor afectați de explozii pentru a afla informații despre victime.

UPDATE 22:55. Prima reacție a președintelui Klaus Iohannis, după exploziile de la Crevedia.

„O nouă tragedie a zguduit în această seară România și sunt profund îndurerat că exploziile de la Crevedia s-au soldat cu victime. Transmit condoleanțe familiilor îndurerate și le urez însănătoșire grabnică celor răniți. În acest moment, prioritatea zero este să le oferim celor afectați tot sprijinul necesar și să le facilităm accesul la tratament în regim de urgență. De îndată ce situația din zona de risc va fi stabilizată, trebuie demarată rapid o anchetă pentru a afla dacă legea și regulile au fost încălcate. Solicit autorităților luarea de măsuri urgente pentru cei răniți astfel încât tragediile din trecut să nu se mai repete”, a transmis președintele pe Facebook.

 

Comments

comments

About the Author