Profesorul Păunescu este cercetat pentru că a anunțat realizarea unui vaccin anti-COVID-19

Posted on mai 9 2020 - 11:29am by petre

Anchetă internă la Spitalul Timişoara, după ce profesorul doctor Virgil Păunescu, coordonatorul institului Oncogen, a scris pe Facebook că și-a administrat un vaccin anti-COVID-19.

Prof. Dr. Virgil Păunescu, coordonatorul OncoGen, a anunţat vineri, printr-o postare pe Facebook, că s-a vaccinat singur împotriva COVID-19 cu un vaccin produs în institutul pe care îl conduce şi, mai mult, că “vaccinul funcţionează”.

Anchetă internă la spital, după anunţul privind vaccinul

Centrul OncoGen este un institut de stat în structura Spitalului Județean din Timișoara, iar managerul spitalului, Raul Pătraşcu, a anunţat tot vineri că a demarat o anchetă internă, nefiind informat oficial sau neoficial despre proiectul profesorului Păunescu de a realiza un vaccin pentru COVID-19, scrie Opinia Timişoarei.

“Nu se poate pune problema în acest moment de existența unui asemenea vaccin. Și aș vrea să fac apel la cetățeni să facă diferența între ceea ce comunica domnul profesor și ceea ce înseamnă cu adevărat un vaccin”, a spus Pătraşcu, care a precizat că, atunci când “este vorba de administrarea de substanțe pe om trebuie notificată conducerea spitalului, iar consiliul de etică al unității trebuie să își dea acordul.

“Ne facem griji pentru starea dânsului de sănătate”, a mai spus managerul spitalului din Timişoara, care a anunţat că va trece la “acțiuni în consecință, fie că sunt sancțiuni administrative, dacă se impun, fie nu.”

“Vaccinul” ar consta de fapt în picături de pus în nas

Profesorul dr. Virgil Păunescu a precizat că nu există niciun pericol de infectare, deoarece “vaccinul nu conține particule virale” și nici material genetic viral şi că vaccinul constă în picături intranazale.

Comments

comments

About the Author