Primul “copac digital„ cu conexiune Wi-Fi din România funcționeazăcu succes

Posted on mart. 18 2015 - 10:33am by petre

Telekom Romania și Smart Sun  Solutions au “plantat„ la Timișoara primul copac digital din România – un încărcător solar pentru dispozitive mobile cu Internet Wi-Fi;

Strawberry Tree este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară.copac digital 2 (721x562)

Telekom Romania continuăsăinvesteascăîn soluții inovatoare, introducând în portofoliul său de soluții wireless pentru clientii business, începând cu aceastălună, sistemul Strawberry Tree – un încărcător solar pentru dispozitive mobile, care asigurăși conexiunea la Internet Wi-Fi.  Proiectul pilot a fost lansat, împreunăcu Smart Sun Solutions, în premierăpe piața din România, la finalul anului trecut, în Timișoara. Strawberry Tree este foarte potrivit pentru parcuri, terase și restaurante în aer liber sau spații comerciale, încadrându-se perfect în ambient.

Strawberry Tree este primul încărcător public din lume pentru dispozitive mobile, care folosește energia solară, punând în valoare beneficiile pe care sursele de energie regenerabilăle oferăîn spațiile publice aglomerate.

„Copacul„ poate fi folosit pentru alimentarea telefoanelor, tabletelor, laptopurilor, playerelor multimedia, oferind totodatăInternet Wi-Fi gratuit utilizatorilor aflați în spații publice. Conexiunea la Internet este bazatăpe tehnologia 3G sau 4G, în funcție de acoperire, având o razăde acțiune de aproximativ 10 metri. Bateriile reîncărcabile cu care este prevăzut sistemul înmagazineazăenergia și permit Strawberry Tree o autonomie de 14 zile. Conectarea la Internet se realizeazăprin selectarea punctului de acces Strawberry Tree, fărăa fi necesarăautentificarea cu numele de utilizator și parolă.

Sistemul este funcțional în Parcul Copiilor din Timișoara, soluția fiind achiziționatăde Primăria Timișoara. “Copacul„  permite încărcarea simultanăa pânăla 16 dispozitive și are o capacitate anualăde pânăla 840.000 încărcări de câte 10 minute.

Pe lângăconceptul inovator, tehnologia Strawberry Tree este și una prietenoasăcu mediul, funcționând în acord cu cerințele și legislația de mediu pentru o abordare eficientădin punct de vedere energetic în domeniul construcției de clădiri. Echipamentele au un design eco și impact de carbon neutru asupra planetei, asigurând un mediu de lucru sau recreațional prietenos, confortabil și inspirațional.

ÎnEuropa, alte 12 platforme Strawberry Tree sunt instalate în Serbia, Bosnia și Herțegovina.

Portofoliul Telekom Romania de soluții wireless pentru segmentul fix dedicate clienților business include HotZone (serviciu care se adreseazăîn special segmentului HoReca) și Global Corporate Access (GCA) -lansat în premierăîn România în toamna anului trecut, care permite companiilor săse conecteze la peste 1,8 milioane de hotspoturi din peste 120 de țări – și, începând din aceastălună, tehnologia Strawberry Tree.
[EPSB]

Vino alaturi de noi pe Facebook

[/EPSB]

Comments

comments

About the Author