Românii din Italia organizeazăcampanii umanitare pentru copii și săracii din România

Posted on mart. 18 2015 - 8:02am by petre

Asociația Românilor din Italia (ARI) continuăcampania de ajutorare a familiilor nevoiașe din Vrancea. De aceastădată, ARI împreunăcu partenerii săi, a organizat cea de-a douăsprezecea misiune umanitarăadresatăcopiilor și adulților din localitățile Urechești și Popești, din județul Vrancea.

Președintele ARI, Eugen Terteleac a profitat de ocazie pentru a adresa un îndemn tututor românilor: „Rog românii de pretutindeni săfie deschiși acestui tip de acțiuni. ÃŽi invităm pe toți cei care pot sprijini astfel de misiuni umanitare săcontribuie, dupăposibilități deoarece multe persoane au nevoie de ajutorul nostru. Gestul de absolutăîmplinire sufleteascăeste acela de a dărui, indiferent dacăvorbim de lucruri materiale sau spirituale. Nimic nu se comparăcu zâmbetul sau îmbrățișarea primităde la un copilaș în schimbul darului oferit. Văîndemnăm săfaceți și dumneavoastrăastfel de gesturi, dăruiți oricât de puțin și veți rămâne surprinși de emoția trăită.„

Toate ajutoarele au fost strânse în Italia de către voluntarii Asociației Românilor din Italia, de la membrii ARI și de la alți parteneri italieni. Totodatătoate aceste bunuri au fost verificate de voluntarii ARI în ideea de a dărui copiilor din România bunuri de calitate.

„Dacăvom reuși prin acțiunilor noastre, săsădim aceastădorințăde a face voluntariat și săconvingem și alte persoane săfacăasemenea gesturi, astfel de comunicate de presănu vor mai exista. Nu vrem săne promovăm activitatea, însăne dorim săfim un exemplu de urmat și pentru alte organizații din Italia și din alte țări. Chiar mai mult, vreau săvăspun ca asociația noastrăeste deschisăcolaborării cu alte organizații, interesate săsprijine persoanele nevoiașe atât din Romania cât și din Italia. De douăsprezece ori, în decursul ultimilor ani, Asociația Românilor din Italia a reușit săbucure mii de copii din România și va continua săfacăacest lucru. Următorea misiune umanitarăeste programatăîn perioada iunie-iulie 2015, însădeocamdatădorim sămulțumim tuturor celor care au contribuit la realizarea acestei campanii în mod special: doamnei Monica Petrica și magazinului românesc LA STRADA, doamnei Silvia Dănilă- partener CCIRO Italia, domnului Valentin Manolescu – AutoVip, mulțumim Dacia tv și CCIRO Italia. Nu în ultimul rând, aș vrea sămulțumesc celor doi primari, domnului Nistor Bratosin din comuna Urechești și domnului Nicolae Ciocănel din comuna Popești pentru entuziasmul cu care au sprijinit acțiunea asociației noastre.„ a adăugat peședintele ARI, Eugen Terteleac.

Comments

comments

About the Author