Primul congres PMP – vezi cine se bate pentru șefia partidului

Posted on iun. 6 2014 - 7:35pm by petre

Aproximativ 1100 de delegați ai PMP se vor reuni, sâmbătă, în București, la primul Congres al partidului, pentru a alege președintele PMP, pentru aceastăfuncție candidând Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu, Adrian Rădulescu și Gelu Vișan.Basescu la PMP 21 (701x390)

Delegații la Congresul PMP, care se va desfășura la Palatul Parlamentului, vor alegere președintele partidului, opt vicepreședinți, opt secretari executivi, un secretar general și doi secretari generali adjuncți.

Elena Udrea Și Daniel Funeriu vor candida doar pentru funcția de președinte al partidului, în timp ce ceilalți competitori vor mai candida și pentru alte funcții. Astfel, Adrian Papahagi va candida și pentru un post de vicepreședinte pe strategii și relații politice, Adrian Rădulescu pentru secretar executiv, iar Gelu Vișan pentru o funcție de secretar general adjunct.

Concurențămai mare, cinci pe un loc, este la funcția de vicepreședinte pentru strategii și relații politice, post la care aspirăTeodor Baconschi, Adrian Papahagi, Ștefan Vlaston, Radu Mihai Cristescu și Iulia Mirescu.

Pentru un post de vicepreședinte pentru relațiile cu mediul de afaceri vor candida Florin Secară, Marian Berdan și Gunter Erich Wotsch.

Mai candideazăpentru funcțiile de vicepreședinte pentru politici publice – Marin Anton, vicepreședinte pentru resurse umane – Nicolae Ivășchescu, vicepreședinte pentru comunicare și imagine – Florian Dumitru Staicu, vicepreședinte pentru administrație publică- Gabriel Berca, vicepreședinte pentru relația cu societatea civilă- Petru Movilă, vicepreședinte pentru relații internaționale – Cristian Preda.

Președintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va candida pentru funcția de vicepreședinte pentru românii de pretutindeni.

Pentru funcția de secretar general al partidului va candida Cristian Petrescu, iar pentru cele douăposturi de secretar general adjunct – Gelu Vișan și Sergiu Ionuț Diacomatu.

Vasile Gherasim și Corina Gheorghe vor candida pentru postul de secretar executiv pentru strategii politice. Pentru celelalte funcții de secretar executiv vor candida Adrian Rădulescu (politici publice), Cătălin Cristache (resurse umane), Mihai Rogojan (comunicare imagine), Claudiu Iorga Palaz (administrație publică), Florin Gheorghe (mediu de afaceri și patronate), Mihaela Stoica (relația cu societatea civilă), Dan-Radu Zătreanu (românii de pretutindeni), Valerian Vreme (relații internaționale).

Încazul în care sunt mai mulți candidați pe un post, va câștiga cel care va obține majoritatea absolutăde voturi, în caz contrar primii doi clasați intrând în turul al doilea.

Încadrul congresului, președintele interimar al PMP, Eugen Tomac, va prezenta un raport de activitate, apoi se vor prezenta candidații la diferitele funcții, dupăcare va urma votarea.

Comments

comments

About the Author