Primii refugiați ucrainieni au ajuns în Timiș VIDEO

Posted on feb. 26 2022 - 5:22pm by petre

Zeci de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns la Știuca

Peste 40 de refugiați ucraineni care au fugit din calea războiului au ajuns în Timiș în cursul acestei zile.

Aceștia au venit prin intermediul Bisericii Impact din Timişoara, care are un reprezentant în Vama Siret şi care va trimite şi alte grupuri în județ.

Deocamdată ucrainenii vor fi cazați la Știuca, lângă municipiul Lugoj, unde trăieşte cea mai mare comunitate de ucraineni din Banat.

„Cu toții știm că situația din Ucraina este una dramatică, iar în orele și zilele următoare se va agrava foarte mult. Împreună cu mai multe biserici, oameni de afaceri, credincioși și ONG-uri am organizat preluarea refugiaților de la granița Ucrainei, transportul și cazarea lor”, spus pastorul Alex Păduraru, de la Biserica Impact.

Migranții spun că nu intenţionează să rămână în România, ci vor să meargă mai departe spre Europa, în Polonia, Germania, Italia sau Spania.

Se așteaptă ca în perioada imediat următoare să mai vină un val. Oamenii din zona Lugoj-Făget-Buziaș și-au deschis inimile și casele și spun că sunt dispuși să ajute cu ce pot.

„Dacă cunoașteți familii de refugiați în căutare de cazare, întreaga echipă Valea lui Liman este pregătită să asigure cazarea și masa pentru cei aflați în dificultate! Și animăluțele lor sunt binevenite! Contact: 0735 012 511”, a transmis conducerea complexului turistic Valea lui Liman.

 

sursa: Redeșteptarea

.ro

Comments

comments

About the Author