Primăria Arad demolează zeci de balcoane

Posted on mai 13 2022 - 12:01am by petre

Primăria din Arad a decis să dărâme balcoanele unor blocuri sociale din oraș după ce trei dintre aceste balcoane s-au prăbușit doar în ultimul an.

 

O expertiză făcută de specialiști a dus la decizia radicală. Locatarii sunt însă foarte nemulțumiți, și spun că ar fi vrut o reconsolidare a clădirilor nu demolarea balcoanelor.

Cele 5 blocuri au fost construite în urmă cu 14 ani și în ele locuiesc familii nevoiașe. Imobilele au fost ridicate pe structură de lemn, iar acum au început să cedeze. În total, 80 de balcoane vor fi date jos.

Locatarii nu aprobă soluția găsită de primărie și spun că balcoanele ar fi trebuit consolidate.

Locatar: ”Sunt revoltată că ne ia balcoanele şi le dă jos fără niciun motiv câteva balcoane nu au fost îngrijite au fot putrede le-au tăiat restul balcoanelor nu au nimic”.

Locatar: ”Acum trei ani pe cealaltă parte au căzut două balcoane i-au chemat să le recondiţioneze nu au venit acum vin după trei ani şi le aruncă şi pe cele bune”.

Primarul Aradului spune însă că siguranța oamenilor trebuie să primeze, chiar dacă soluția găsită nu e pe placul tuturor.

Călin Bibarț primar Arad: ”Anul trecut s-a infiltrat apa la unul din balcoane a putrezit lemnul şi a căzut balconul moment în care am aplelat la specialişti s-a finalizat iar una din condiţiile impuse este de urgenţă toate balcoanele desfăcute”.

Locatarii se tem că probleme ar putea să apară și la construcția în sine, așa că se va face o altă expertiză, pentru acele blocuri.

sursa: Pro TV

Comments

comments

About the Author