Prestigioasa publicație The Independent promovează Timișoara în top 9 orașe europene de vizitat în 2021

Posted on ian. 9 2021 - 11:32pm by petre

Prestigioasa publicație The Independent a inclus Timișoara într-un top 9 al orașelor europene necapitale de vizitat în 2021.

Alături de orașele Jerez de la Frontera din Spania, Rijeka din Croația, Wroclaw din Polonia, Sète din Franța, Lahti din Finlanda, Cork din Irlanda, Düsseldorf din Germania și Braga din Portugalia, Timișoara este recomandată de jurnaliștii britanici pentru a fi vizitată în acest an.

„O altă Capitală Europeană a Culturii, de data aceasta pentru 2023 (trebuia să dețină titlul anul viitor, dar mandatul său a fost amânat din cauza pandemiei). Poate că nu ați mai auzit de cel mai mare oraș din vestul României înainte – dar toate acestea fac parte din farmecul schemei. Amplasată pe malul nordic al râului Bega, Timișoara este uneori numită „Mica Viena” datorită arhitecturii sale secesion, istoriei bogate și amestecului de culturi care și-au pus amprenta oraș. Romanii, tătarii, turcii, austriecii și germanii pot fi recunoscuți în stilul orașului. Găzduiește deja spectacole muzicale și teatrale pe tot parcursul anului, dar oferta culturală va crește, fără îndoială, în următorii câțiva ani, în pregătirea pentru perioada sa de Capitală a culturii.” spun jurnaliștii de la The Independent.

Comments

comments

About the Author