Președintele Klaus Iohannis cere anchetă în Consiliul Suprem de Apărare a Țării în cazul crimelor în serie de la Caracal și pedepsirea celor care nu au intervenit pentru salvarea celei de-a doua victime

Posted on iul. 26 2019 - 6:23pm by petre

Președintele Klaus Iohannis a reacţionat, vineri, în cazul de la Caracal, anunţând că va cere o anchetă completă, în Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Şeful statului a transmis că „este profund îndurerat de tragedia petrecută la Caracal și este revoltat de faptul că, din cauza unor disfuncționalități, autoritățile responsabile nu au reușit să salveze o adolescentă care și a pierdut viața în condiții dramatice”.

„Circumstanțele în care a acționat criminalul trebuie clarificate de urgență”, a transmis Administraţia Prezidenţială. Președintele României va solicita în ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării, care va avea loc marți, 30 iulie a.c., o anchetă completă privind modul în care a acționat în acest caz fiecare instituție responsabilă.

În situația în care se va dovedi că s-au luat măsuri greșite sau cu întârziere, vinovații vor trebui aspru sancționați”, se precizează în comunicat. De asemenea, „toate problemele care vor fi identificate este obligatoriu să fie rapid rezolvate pentru că siguranța cetățeanului trebuie să fie garantată de instituțiile statului”, mai spune şeful statului. Polițiștii au descoperit, vineri, rămășițe umane în urma unei percheziții realizate în curtea unui bărbat din Caracal. Perchezițiile au avut loc în contextul în care două fete au dispărut la distanță de trei luni, după ce au fost luate la ocazie. Una din tinere, în vârstă de 15 ani, a dispărut miercuri. Joi, ea a sunat de trei ori la 112, iar la 19 ore de la apel, polițiștii au descins în casa principalului suspect, unde au fost găsite rămășițele umane.

Comments

comments

About the Author