Pompier, arestat pentru că a provocat intenționat o serie de incendii în Franța

Posted on iul. 31 2022 - 5:35pm by petre

Un pompier voluntar din Franța, „dependent de adrenalină”, a provocat o serie de incendii de vegetație în sudul țării

Autoritățile franceze au reținut un pompier din sudul Franței, acuzat că a provocat o serie de incendii de vegetație în regiune, pe care acesta spune că le-a provocat în căutare de adrenalină.

Bărbatul, care a spus că a provocat incendiile în căutare de adrenalină, este un pompier voluntar din regiunea Herault, și a fost arestat recent, au declarat procurorii regionali, potrivit France24.

Cazul bărbatului supranumit în mass-media „pompierul piroman” a stârnit un interes deosebit în Franța, care a fost șocată de o serie de incendii de vegetație în timpul caniculei de săptămâna trecută, care a forțat evacuarea a mii de persoane.

Procurorul din Montpellier, Fabrice Belargent, a declarat într-un comunicat că bărbatul a recunoscut că a provocat incendii cu o brichetă pe 26 mai, 21 iulie și, cel mai recent, în noaptea de 26-27 iulie.

Pompierul piroman spune că îi este rușine de gestul său
„Întrebat despre motivul său, el a declarat că a făcut acest lucru pentru a provoca o intervenție a pompierilor pentru a-l salva dintr-un mediu familial copleșitor și din cauza emoției pe care i-o provocau aceste intervenții în timpul incendiilor”, a spus Belargent.

„Adrenalină a numit-o el, sunt propriile lui cuvinte. El a mai spus că avea o nevoie să fie cunoscut la nivel de societate”, a adăugat procurorul.

Slujba cu normă întreagă a bărbatului, care nu a fost identificat după nume, dar are în jur de 30 de ani, era pădurar, prevenirea incendiilor fiind una dintre responsabilitățile sale principale.

Avocata sa, Marie Bar, a declarat pentru BFM TV că, în timpul interogatoriului, bărbatul „și-a exprimat un regret foarte puternic și mai ales un puternic sentiment de rușine”.

Ea a confirmat că acesta a fost plasat în arest preventiv de către un judecător de instrucție înainte de proces.

Riscă 15 ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro
„Și-a cerut scuze pompierilor cu care lucrează, deoarece îi numește marea lui familie. Este o persoană care este foarte devotată muncii sale. Îi este greu să explice. Într-un fel, este ușurat că a fost arestat. El o explică ca fiind o dependență”, a spus ea.

Dacă va fi condamnat, el riscă până la 15 ani de închisoare și o amendă de 150.000 de euro.

„Este dezgustător să avem în cadrul organizației acest tip de individ”, a declarat pentru BFM fostul colonel de pompieri Ludovic Pinganaud, adăugând că din cei 200.000 de pompieri voluntari din Franța există doar „câțiva bolnavi” dependenți de incendii.

Comments

comments

About the Author