Piedone a descoperit un azil ilegal

Posted on iul. 15 2023 - 8:51pm by petre

Un nou Cămin al Groazei, care nu avea licență, a fost găsit în București, după un control făcut de primarul PUSL al Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și prefectul Capitalei, Diana Artene.

 

Update 20:00 – Polițiștii Capitalei împreună cu reprezentanți APIS, ANPC, DSP și reprezentanți ai Prefecturii București au descoperit azilul de bătrâni care ar funcționa fără avizele și autorizațiile necesare.

 

„De asemenea, s-a stabilit că o parte din persoanele din respectivul azil au fost relocate la o altă adresă din Sectorul 5, care de asemenea nu deține autorizație de funcționare sau aprobări prealabile, pentru a fi evitat controlul autorităților competente”, a transmis Poliția Capitalei.

Toate persoanele din azil sunt evaluate din punct de vedere medical și relocate într-o altă locație adecvată ori la unități medicale, în funcție de necesitate.

Cercetările în acest caz sunt continuate pentru luarea măsurilor legale ce se impun.

 

Update 17:10 – Aparținătorii au început să ajungă în fața centrului. Aceștia spun că au aflat despre situațue de la televizor.

Update 17:00 – Echipajele medicale ajunse la fața locului evaluează seniorii cazați în cămin. Ulterior, se va decide câți dintre ei vor fi transferați la spitalele Colțea și Sf Luca din București, și câți vor fi relocați în alte centre.

Printre neregulile găsite se numără: mancarea ținută în oale pe jos, mizerie, lipsa avizelor din partea autorităților, lipsa documentelor din care să reiasă numărul de persoane cazate în centru.

 

sursa: Observator News

Comments

comments

About the Author