Peste 500 de oameni vor rămâne pe drumuri și cu banii dați pentru că dezvoltatorul care le-a vândut apartamentele nu avea autorizație

Posted on oct. 2 2023 - 11:09am by petre

Peste 500 de clujeni cer să li se facă dreptate, după ce au fost păcăliţi de un escroc imobiliar.

Oamenii urmează să fie evacuaţi din apartamentele pe care le-au cumpărat după ce s-a descoperit că dezvoltatorul nu avea autorizaţie de construcţie, fiind astfel un bloc ilegal.

Victimele speră acum să amâne demolarea complexului până când îşi vor putea găsi noi locuinţe.

Escrocheria imobiliară i-a adus dezvoltatorului trei miliarde de euro.

Primăria Cluj-Napoca începe luni lucrările de demolare a blocului construit pe strada Miko Imre 12-14, în baza unei hotărâri judecătoreşti definitive.

Este vorba despre un bloc construit ilegal de un escroc imobiliar, Traian Onuc, care nu a respectat legislația în materie de urbanism. Afaceristul ar fi înșelat peste 500 de persoane.

Grav este și faptul că a încheiat, pe aceeaşi locuinţă, mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare.

Cei care au apucat să se mute în apartamentele nefinisate au primit somații să părăsească locuințele, deoarece astăzi vor începe lucrările de demolare.

Instanțele din Cluj-Napoca au pe rolurile lor zeci de dosare în care persoanele păgubite de dezvoltatorul imobili își cer banii înapoi.

Individul le-a făcut promisiuni oamenilor privind vânzarea apartamentelor din trei blocuri cu opt etaje fiecare, însă nu a onorat aceste angajamente.

Inițial, a fost arestat preventiv, iar ulterior a fost eliberat sub control judiciar și este cercetat pentru fapte de înșelăciune. Nimeni, însă, nu și-a recuperat paguba.

×

Comments

comments

About the Author