Peste 40 de morți și 100 de răniți în atacul de lângă Moscova

Posted on mart. 23 2024 - 12:26am by petre

UPDATE Atac armat lângă Moscova. 40 de morți și peste 100 de răniți, după ce persoane necunoscute au deschis focul cu mitraliere la o sală de concerte.

Intervenție în forță, clădirea a luat foc

 

Un atac armat a avut loc în apropiere de Moscova, chiar înaintea unui concert din localitatea Krasnogorsk, informează TASS. Din primele informații transmise de agențiile de presă rusești, între două și cinci persoane necunoscute, cu echipamente de camuflaj, au deschis focul la sala de concerte Crocus City Hall, cu o capacitate de 6.200 de locuri. Potrivit TASS, care citează FSB, sunt 40 de morți și peste 100 de răniți. Un incendiu uriaș a izbucnit la sala de evenimente din proximitatea capitalei Federației Ruse.

UPDATE. Garda Naţională Rusă îi caută pe cei care au atacat şi incendiat sala de concerte Crocus City Hall de la periferia Moscovei, făcând cel puţin 40 de morţi şi peste 100 de răniţi, a relatat vineri agenţia de presă rusă Interfax, citată de Reuters.

Kievul neagă orice implicare: Podoliak: „Ucraina nu a folosit niciodată metode teroriste de război”

UPDATE. Într-un mesaj pe Telegram, Mihailo Podoliak, consilierul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, a declarat că Ucraina nu a avut nimic de-a face cu atacul terorist de la Moscova, scrie Le Monde.

„Ucraina nu a folosit niciodată metode teroriste de război”, a adăugat el. Pentru Ucraina, „este important să desfăşurăm operaţiuni de luptă eficiente, acţiuni ofensive pentru a distruge armata regulată rusă” şi a pune capăt invaziei, a adăugat oficialul.

La rândul său, Legiunea Libertatea Rusiei, un grup de luptători ruşi anti-Kremlin cu sediul în Ucraina, a negat orice implicare. „Subliniem că Legiunea nu luptă împotriva civililor ruşi”, a declarat grupul, care acuză „regimul terorist al lui Putin”.

UPDATE. Toate marile evenimente sportive, culturale și alte evenimente publice de amploare vor fi anulate la Moscova în acest weekend, în urma incidentului armat, a anunțat primarul capitalei, Serghei Sobianin, conform Sky News.

UPDATE. Liderul cecen Ramzan Kadîrov a dat publicităţii o declaraţie în care spune: „Condamn cu fermitate astfel de acte de violenţă, brutalitate şi nesăbuinţă împotriva civililor”, relatează BBC.

Kadîrov este un aliat al preşedintelui Putin, iar declaraţia lui vine în condiţiile în care unii experţi sunt de părere că în spatele atacului ar putea fi islamişti ceceni, care au o tradiţie în atacuri sângeroase împotriva Rusiei.

UPDATE. „Bilanţul preliminar al atentatului terorist comis în complexul Crocus City Hall este în prezent de 40 de morţi şi peste 100 de răniţi”, a anunţat FSB, citat de agenţiile de presă ruse. Potrivit dpa, victimele ar fi atât angajaţi, cât şi vizitatori ai sălii de concerte din Krasnogorsk. Autorităţile au deschis o anchetă pentru „act terorist”, transmite News.ro.

 

 

Comments

comments

About the Author