PerspectivăSUMBRĂ! Ce ne rezerva viitorul: asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro

Posted on iul. 23 2014 - 10:30am by petre

PerspectivăSUMBRĂ! Ce ne rezerva viitorul: asigurarea RCA poate ajunge la 1000 de euro

de avocat Marius COLTUC

Coltuc Marius avocat

Sumele pe care firmele de asigurare sunt obligate săle plătească, mai ales în ceea ce privește daunele morale pentru familiile victimelor din accidente rutiere,  nu mai pot fi acoperite de încasări la actualul nivel de preț. Un scenariu deloc fantezist, care ia în calcul situația din Italia, aratăcăprima medie pentru o polițăRCA poate urca pânăla 1.000 de euro, fațăde 100 de euro cât e în prezent în România.

Fenomen în desfășurare. Tinerii au fost deja loviți în plin. Ce fac pentru a plăti mai puțin pe RCA?

“Pericolul acesta existădeja, iar acest fenomen poate fi observat  în categoria șoferilor tineri unde nivelul primelor a crescut atât de mult în funcție de daunalitatea acestei categorii de vârstă, încât asistăm la din ce în ce mai frecvente tentative de a obține prime ceva mai suportabile prin transferul respectivelor vehicule în proprietatea unor persoane cu vârsta ceva mai înaintatăși prin alte metode care și ele sunt chiar mai  apropiate de falsul în declarații și de tentativa de înșelăciune.„, continuădirectorul FPVS.
Firmele de asigurare plătesc din ce în ce mai mult pentru familiile victimelor din accidente rutiere
Cele 11 companii românești autorizate săvândăRCA au plătit, în primele trei luni ale acestui an, despăgubiri pentru vătămări corporale și deces în valoare de 133,99 milioane lei, în creștere cu 71% fațăde trimestrul I al anului 2013. Acestea au reprezentat 25% din totalul despăgubirilor plătite în baza polițelor RCA, aratăcifrele ASF.Întotal, asigurătorii români au plătit daune de 496,95 milioane lei pe linia RCA (40,6% din totalul despăgubirilor plătite în România), cu 4% mai mult decât în perioada similarădin 2013.

Cabinet de avocat Coltuc
www.coltuc.ro
av.COLTUC MARIUS
avocat@coltuc.ro
0745150894
http://www.facebook.com/coltuc/followers

Comments

comments

About the Author