UPDATE! video Percheziții la o rețea de evaziune masivă! Fima și locuința afaceristului GeorgicăCornu, vizate!

Posted on mart. 27 2014 - 8:38am by petre

Peste 20 de percheziții au loc, joi dimineață, în județele Timiș, Mehedinți și Gorj, la mai multe persoane suspectate de evaziune fiscalăcu un prejudiciu de 61 de milioane de lei, prin folosirea de facturi false, în acest caz fiind vizat și omul de afaceri GeorgicăCornu, susțin surse din rândul anchetatorilor, informeazăMediafax.

Potrivit surselor citate, peste 20 de percheziții au loc, joi dimineață, la mai multe adrese din Timișoara, Târgu Jiu și Drobeta Turnu Severin, între care sediile grupului de firme Izometal – Confort din Timișoara deținut de omul de afaceri GeorgicăCornu, dar și locuința acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Perchezițiile sunt făcute de polițiști de la Crima Organizatăși de la Serviciul de Investigare a Fraudelor din județele Timiș, Mehedinți și Gorj, coordonați de procuroorii DIICOT Timișoara.

Potrivit surselor citate, contra unui comision, un grup de persoane din Strehaia, județul Mehedinți, procurau facturi false pentru cumpărarea de materiale de construcții, care erau apoi introduse în contabilitate.

Prejudiciul în acest caz este estimat la 61 de milioane de lei, bani care, potrivit surselor citate, ar fi fost încasați de GeorgicăCornu.

GeorgicăCornu a început activitatea în construcții în anul 2000, realizând lucrări în mai multe orașe din țară. Înanul 2012, grupul de firme Izometal – Confort al omului de afaceri GeorgicăCornu a intrat în insolvență, având datorii de zeci de milioane de euro.

Înanul 2006, GeorgicăCornu a câștigat primul mandat în fruntea Camerei de Comerț, Industrie și AgriculturăTimișoara. În2010, el a fost reales, iar în luna februarie 2014, Cornu a câștigat al treilea mandat în fruntea aceleiași instituții.

UPDATE!

Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și cei de la investigarea fraudelor, împreunăcu procurorii D.I.I.C.O.T., efectuează25 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Mehedinți, Timiș și Gorj, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală.

Înaceastădimineață, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, împreunăcu cei ai Serviciului de Investigare a Fraudelor – I.P.J. Timiș și procurorii D.I.I.C.O.T. – S.T. Timișoara, au descins la 25 de adrese, pentru destructurarea unei grupări infracționale, specializate în evaziune fiscală, delapidare cu consecințe deosebit de grave și fals în înscrisuri sub semnăturăprivată.
Totodată, polițiștii vor pune în aplicare 26 de mandate de aducere, toate persoanele urmând a fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timișoara, pentru audieri.
La activități participăși polițiști de investigații criminale din cadrul  I.P.J. Timiș, I.P.J. Mehedinți și I.P.J. Gorj, precum și jandarmi.

Unul dintre membrii grupării este bănuit că, începând cu anul 2007, în calitate de administrator al mai multor societăți comerciale din Timișoara, ar fi încheiat mai multe tranzacții comerciale, prin întocmirea de documente contabile false, cu scopul fraudării patrimoniului persoanelor juridice.

Înactivitatea infracțională, acesta ar fi fost ajutat de ceilalți membrii ai grupării, respectiv angajați ai societăților din compartimentele economice, precum și cu alți parteneri de afaceri.

De asemenea, administratorul societăților, împreunăcu ceilalți membri ai grupării infracționale, ar fi întocmit acte care ar fi atestat operațiuni comerciale fictive, în acest fel reușind diminuarea bazei impozabile și implicit deducerea ilegalăde T.V.A., precum și  reducerea impozitului pe profit datorat bugetului de stat.
Înacest mod, ar fi cauzat un prejudiciu estimat la 61 de milioane de lei.
Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al S.R.I..

 

sursa: Mediafax

Comments

comments

About the Author