O zi pe săptămână, gratis pe toate mijloacele de transport în comun în Arad

Posted on iun. 3 2023 - 9:16am by petre

Consilierii locali din Arad  au adoptat un proiect anunţat de acum o lună de zile: gratuitate pentru o zi pe săptămână în ceea ce priveşte transportul în comun. Având la bază ideea lansată de consilierul local Doru Găman şi de viceprimarul Lazăr Faur, proiectul a trecut în unanimitate de vot.

În cadrul şedinţei de Consiliu Local Municipal care a avut loc miercuri, 31 mai, proiectul privind instituirea programului „Vinerea Verde” în Arad a fost adoptat de consilierii locali. Având în vedere acest aspect, arădenii vor putea circula gratuit, cel mai probabil, începând cu prima zi de vineri după data de 1 iulie. „Până atunci, Compania de Transport Public Arad trebuie să refacă programele informatice referitoare la introducerea gratuităţii şi pentru abonaţi”, ne-a declarat consilierul local Doru Găman.

„Principalele obiective ale programului sunt, fără a se limita la acestea: stimularea publicului călător în direcția renunțării la deplasări cu autoturismele proprii și utilizarea cu precădere a transportului public; creșterea gradului de încărcare a capacităților de transport disponibile ale companiei de transport, prin creșterea numărului de călători; reducerea accidentelor rutiere prin diminuarea numărului de autovehicule care utilizează trama stradală din municipiu; descongestionarea traficului din municipiu; reducerea sau chiar eliminarea blocajelor în trafic ca urmare a numărului tot mai crescut de autovehicule existente în circulație la diferite intervale din zi, în timp ce rețeaua de străzi are capacitate limitată de preluare a fluxului de autovehicule”, se arată în hotărârea de Consiliu Local.

sursa: Aradon.ro

 

Comments

comments

About the Author