O timișoreancăcreeazăDantela Reginelor – o idee pentru un mărțișor superb

Posted on feb. 23 2016 - 11:39pm by petre

Martisor AdrianaO artănăscutăîn urmăcu secole în atelierele de croitorie de lux ale occidentului mai este practicatăazi de foarte puține persoane, printre care se numărăși o timișoreancă, Adriana Bejan.

Vorbim despre așa zisa Dantelăa Reginelor, sau dantela frivolite de pe rochile de bal ale domnișoarelor și doamnelor din înalta societate.

Potrivit artistei timișorene, materialele care au fost folosite de-a lungul timpului pentru realizarea dantelelor au fost inul, mătasea, vulgarul bumbac sau chiar firul de aur, iar spre zilele noastre fibrele sintetice.Martisor Adriana Bejan 2

Dintre numeroasele tipuri de dantele, se remarcăprin finețe și frumusețe dantela realizatăcu suveică, lucratădoar din cercuri, semicercuri și picouri.

Arta dantelăriei, rezervatăde-a lungul veacurilor prințeselor și reginelor, a fost practicatăchiar de regina Elisabeta a României, suverana devenind o finăcunoscătoare a dantelei cu suveică, creațiile sale fiind apreciatăla nivel european, una dintre lucrări a fost chiar premiatăcu medalia de aur la expoziția universalăde la Paris din 1900.Martisor Adriana bejan

Lucrările Adrianei Bejan pot fi văzute și chiar achizițioante la diferite expoziții și târguri și, săsperăm, acum, de mărțișor, la unul dintre punctele de vânzare din centrul Timișoarei. Este o idee bunăpentru un superb mărțișor, un cadou special care poate fi purtat oricând.

Vom reveni cu o galerie foto a creațiilor Adrianei iar pânăatunci o puteți găsi pe artistăpe pagina de Facebook.com/martisoare.adriana și la telefonul 0721122142.

Matase Adriana Bejan

Comments

comments

About the Author