O firmă românească donează un milion de euro pentru refacerea catedralei Notre Dame din Paris

Posted on apr. 17 2019 - 3:47pm by petre

Catredrala Notre-Dame din Paris a fost afectată în urma unui incediu serios ce a avut loc luni seara, pe 15 aprilie. La scurt timp după catastrofă, au apărut donatorii cu sume generoase care vor facilita reconstruirea lăcașului de cult.

Mai mulți miliardari s-au declarat interesați să ajute la reconstruirea Notre-Dame. Și compania românească UiPath s-a alăturat mișcării și a decis donarea unui milion de euro către acest efort.

„UiPath datorează multe Franței și culturii franceze. Este timpul să dăm ceva înapoi Franței. În numele UiPath, aș vrea să donez 1 milion de euro pentru reconstruirea Notre-Dame”, a declarat Daniel Dines pe scena unui evenimental firmei românești UiPath.

Acest gest a stârnit reacții diverse pe internet. Unii s-au declarat indignați de faptul că o companie românească a ales să doneze acești bani către o entitate din Franța, în loc să ajute diferite ONG-uri din România, în loc să încerce să rezolve probleme din țară.

Ce face compania românească UiPath
Compania a fost fondată la București de Daniel Dines și de Marius Tîrcă și compania s-a specializat în dezvoltarea unor „roboți” software ce automatizează procesele de lucru din companii. Practic, românii le oferă companiilor soluții software la o muncă manuală și repetitivă care este făcută în prezent de oameni.

Comments

comments

About the Author