Noapte grea! Sute de șoferi, testați pentru alcool și droguri pe șosele în Timiș

Posted on mart. 10 2024 - 2:09pm by petre

La data de 9/10 martie a.c., în intervalul orar 20:00 – 04:00, polițiștii rutieri din Timișoara, Lugoj și Sânnicolau Mare sub coordonarea Serviciului Rutier Timiș au organizat o acțiune în județul Timiș, ce a vizat creșterea gradului de disciplină rutieră cu accent pe combaterea consumului de alcool/droguri la volan.

Polițiștii au controlat *358* de autovehicule și au legitimat *382* de persoane.

Au fost efectuate *331* de testări cu aparatul etilotest și *25* cu aparatul drugtest.

În urma celor constatate, au fost aplicate *77* de sancțiuni contravenționale în valoare de *18.645* de lei.

De asemenea, au fost reținute *9* permise de conducere (*7* pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și *2* pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive), au fost retrase *3* certificate de înmatriculare și au fost constate *6* infracțiuni la regimul rutier.

*Exemple*

*CERCETAT PENTRU CONDUCERE SUB INFLUENȚA SUBSTANȚELOR PSIHOACTIVE ȘI PENTRU DEȚINERE ILEGALĂ DE SUBSTANȚE PSIHOTROPE*

La data de 10 martie a.c., în jurul orei 01:20, polițiștii Serviciului Rutier au oprit pentru control pe strada Bujorilor din municipiul Timișoara, un autovehicul condus de un bărbat, în vârstă de 28 de ani.

Acesta a fost testat cu aparatul din dotare și au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a substanțelor psihoactive.

Menționăm că aceasta nu reprezintă probă în cadrul dosarului penal, tânărul fiind condus la o unitate spitalicească, pentru recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a consumului unor substanțe interzise.

De asemenea, în urma controlului corporal efectuat asupra acestuia au fost depistate *6* plicuri ce conțineau cristale de culoare albă, *3* plicuri și *2* pungi în care se afla o substanță vegetală de culoare verde-olive, susceptibile a face parte din rândul celor cu efect psihotrop.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de *conducerea unui autovehicul sub influenţa substanțelor psihoactive* și *deținere ilegală de substanțe psihotrope*.

Substanțele identificate au fost ridicate și sigilate, cercetările fiind continuate de polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara.

Comments

comments

About the Author