Mitropolitul Banatului a primit Alaiul Colindătorilor

Posted on dec. 23 2023 - 12:11am by petre

Și în acest an, înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, Consiliul Județean Timiș și Centrul de Cultură și Artă, în colaborare cu Arhiepiscopia Timișoarei au organizat tradiționala manifestare „Alaiul Colindătorilor”.

Joi, 21 decembrie 2023, cetele de colindători, copii și tineri, îmbrăcați în straie tradiționale, veniți din părțile Făgetului și ale Buziașului, din zona Lugojului și a Comloșului Mare, împreună cu fanfara „Bega” și cu „Junii Timișoarei, au adus în orașul nostru „colindul sfânt și bun”.

Manifestarea a început la Centrul de Cultură și Artă din Piața Libertății, de unde participanții s-au îndreptat către Consiliul Județean, unde au prezentat obiceiurile străvechi ale Crăciunului și au cântat colinde. Prin Piața Victoriei, alaiul s-a îndreptat apoi spre Reședința mitropolitană, unde a fost întâmpinat de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan și de preoții din administrația Centrului eparhial.

Fiecare ceată de colindători, dubașii și călușarii au colindat, vocal și instrumental și au prezentat obiceiurile din zona lor, fiind răsplătiți cu daruri, cu bune doriri și cu arhierească binecuvântare.

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioan, Mitropolitul Banatului, le-a mulțumit tuturor pentru dragostea față de Biserică, de străvechile noastre tradiții și obiceiuri și le-a urat tuturor sărbători fericite și binecuvântate.

sursa: Mitropolia Banatului

Comments

comments

About the Author