Mii de români l-au aclamat pe Regele Mihai la Palatul Elisabeta – Klaus Iohannis, invitat la un prânz privat cu Regele

Posted on nov. 19 2014 - 1:37pm by petre

Aproximativ 1.200 de persoane l-au sărbătorit miercuri, la Palatul Elisabeta din București, pe Regele Mihai I, cu ocazia zilei sale de naștere și a zilei onomastice, participanții la acest eveniment fiind salutați de Familia Regalăa României în jurul orei 12.00.regele mihai patalul elisabeta balcon

Regele Mihai I i-a invitat pe românii din țarăși din Republica Moldova care au dorit săîi ureze „La mulți ani”, cu ocazia zilei de naștere și a zilei onomastice, miercuri, la evenimentul „Porți Deschise” de la Palatul Elisabeta.

Astfel, începând cu ora 11.00, sute de persoane s-au îndreptat spre Palatul Elisabeta din București, pentru a fi alături de Regele Mihai I, care, pe 25 octombrie, a împlinit 93 de ani. Totodată, pe 8 noiembrie, de Sfinții Mihail și Gavril, Regele Mihai I și-a sărbătorit onomastica.

Participanții la eveniment au fost întâmpinați la poarta reședinței Familiei Regale de Regimentul 30 Gardă”Mihai Viteazul” și de patru călăreți ai Jandarmeriei Române.

Printre personalitățile și vedetele care au participat la evenimentul de la Palatul Elisabeta s-au numărat actrița Carmen Tănase, realizatoarea TV Marinela Rotaru și istoricul Andrei Muraru.

Cu câteva minute înaintea orei 12.00, regele Mihai a ieșit în balconul Palatului Elisabeta, alături de principesa moștenitoare Margareta și de principele Radu. Aceștia au salutat mulțimea în ce fanfara „Muzica Reprezentativăa Armatei” a interpretat Imnul Regal.

Apariția regelui Mihai I la balconul Palatului Elisabeta a atras ropote de aplauze din partea mulțimii, care a umplut grădina reședinței Familiei Regale.

Oamenii au strigat „Regele Mihai”, „Regele și patria”, „TrăiascăRegele” și „Monarhia salveazăRomânia”, fluturând stegulețe tricolore în cinstea Familiei Regale.

Regele Mihai, principesa Margareta și principele Radu au stat la balcon și în timpul interpretării „Marșului Carol I”, dupăcare membrii Familiei Regale au părăsit balconul, revenind câteva momente mai târziu pentru saluta din nou invitații.

Fanfara „Muzica reprezentativăa Armatei”, alături de oamenii prezenți i-au cântat împreunăRegelui Mihai „Mulți ani trăiască!” și „La Mulți ani”.

Regele a părăsit balconul, însăa revenit și pentru a treia oarăpentru a saluta mulțimea, gestul său fiind aclamat și aplaudat de cele aproximativ 1.200 de persoane care s-au adunat pânăla finalul evenimentului în grădina Palatului Elisabeta din Capitală.

Manifestarea a avut și un moment surpriză, 200 de porumbei fiind eliberați de la un alt balcon al Palatului Elisabeta, în timp ce regele Mihai saluta mulțimea.

Evenimentul de la Palatul Elisabeta s-a încheiat în jurul orei 12.20, când mulțimea zâmbitoare și entuziastăa părăsit grădina reședinței din București a Familiei Regale.

Klaus Iohannis, la Palatul Elisabeta, pentru un prânz privat cu Regele Mihai

Klaus Iohannis a venit, miercuri, la Palatul Elisabeta, unde este invitat la un prânz privat cu Regele Mihai I.

Klaus Iohannis a fost întâmpinat la sosire de principesa Margareta, căreia i-a oferit un buchet de flori, precum și de principele Radu. Iohannis le-a transmis căaceastăinvitație este o mare plăcere și onoare.

Iohannis a ajuns la Palatul Elisabeta cu puțin timp înainte de ora 13.00.

Conform unor reprezentanți ai Palatului Elisabeta, Regele Mihai I și Klaus Iohannis vor lua împreunăun prânz privat, cu o duratăde o oră, la care vor participa și principesa Margareta și principele Radu.

Invitația pentru acest prânz privat a fost adresatăde Regele Mihai.

Aceasta este prima întâlnire între Regele Mihai și Klaus Iohannis.

Cea de-a 93-a aniversare a Regelui Mihai I, din 25 octombrie, a fost marcatăprintr-o serie de evenimente, între care o ceremonie de decorări, o recepție la Castelul Peleș și un concert de galăla Ateneul Român. Aceste evenimente s-au desfășurat în prezența principesei Margareta, a principelui Radu și a principelui Nicolae, însăîn absența Regelui Mihai I.

Comments

comments

About the Author