Mii de români din Italia au participat la spectacolul de Ziua Naționalăa României FOTO

Posted on dec. 2 2014 - 7:45pm by petre

Duminică30 noiembrie 2014, CCIRO Italia și Asociația Românilor din Italia (ARI) au organizat a X-a ediție a evenimentului dedicat Zilei Naționale a României, la care au participat pe parcursul celor 5 ore de spectacol peste 7000 mii de români.4038_Ziua_Națională_a_României_2014 Ziua_Națională_a_României_2014_4174_(Copia) Ziua_Națională_a_României_2014_4177_(Copia) Ziua_Națională_a_României_2014_4190_(Copia) Ziua_Națională_a_României_2014_4422_(Copia)

Îndeschidere, președintele ARI, Eugen Terteleac a prezentat o parte din realizările anului 2014: ARI a menținut calendarul de activități tradiționale: “SĂƒrbătoarea Mărțișorului„, “Târgul România-Italia„, “Miss România în Italia„ și “Ziua Naționalăa României/Ziua Românilor de Pretutindeni„. Distribuirea de ajutoare umanitare în România a fost continuatăși anul acesta prin douămisiuni umanitare. Înplus, anul acesta a fost organizat și un eveniment cultural-electoral în ziua de 26 octombrie 2014.

Cea mai mare realizare obținutăîn colaborare cu CCIRO Italia este lansarea televiziunii Dacia tv.

Înacelași timp au fost amintite realizările CCIRO Italia: 15 misiuni economice în România, la care au participat investitori români și italieni, 5 forumuri economice în Italia și mai multe investiții demarate în economia românească.

Evenimentul “Ziua Naționalăa României„ a început cu interpreta de muzicăpopularăIonicăStan, care a încălzit publicul. Au urmat Cristina Turcu Preda, ansamblul “Dor Călător„, Ioana Bărbuliceanu care a intonat imnul național al României împreunăcu Andrei Păunescu. Emoțiile au continuat cu Evandro Rosetti și în final, marele interpret Aurel Moldoveanu a transformat publicul într-un cor cu mii de membri, care au dansat plini de voie bună.

Evenimentul de anul acesta a fost sponsorizat de Wind, Changcong, Moneygram și Elephant Moving.

Parteneri Media: Pro Familia, Dacia tv, Gazeta Românească, Ziarul Românesc.

sursa: comunicat Associazione dei Romeni in Italia

Comments

comments

About the Author