Mii de oameni la spectacolul susținut de Neda Ukraden în Piața Operei din Timișoara

Posted on ian. 5 2024 - 11:19pm by petre

În Ajun de Bobotează și în apropierea Crăciunului pe rit vechi, în 5 ianuarie, pe scena instalată în Piața Operei din Timișoara a urcat una dintre marile vedete din spațiul ex-iugoslav.

Cunoscuta solistă Neda Ukraden a susținut un concert special, deschis de Pera Todorovici & Band, în fața a mii de oameni.

Platoul din fața Operei a fost înțesat de oameni care s-au  bucurat să asculte și chiar să fredoneze hit-urile vedetei, ca Zora Je și multe altele.

Neda și-a început cariera muzicală în 1967, când a înregistrat prima sa piesă pentru Radio Sarajevo, „Igra bez kraja”.

Pe parcursul longevivei sale cariere, a susținut concerte în toate marile săli din Iugoslavia: Sava Centar, Casa Sindicaliștilor din Belgrad, Vatroslav Lisinski din Zagreb, Tivoli din Ljubljana, Sala Universală din Skopje ș.a.
A fost membră a formației „Kamen na kamen”, cu care a înregistrat albumele „Neda Ukraden & Kamen na kamen”, „Ko me to odnekud doziva” (1976), „Nedine najljepše pjesme” (1977), „Još te volim” (1979) și „Jednom kada ovo prođe” (2021).

În 1981, a însoțit, alături de Jadranka Stojaković și Ismet Krvačac, echipa care a reprezentat Yugoslavia la Eurovision, în Irlanda.

 

A câștigat numeroase premii, între care se remarcă Pasărea de Aur – „Jugoton”, pentru peste două milioane de discuri vândute.

 

 

Comments

comments

About the Author